Inbakad vitlökskassler

En väldigt enkel och god maträtt. Gillar du vitlök så snåla inte med vitlöksosten. ;)


Inbakad vitlökskassler

800 g kassler, benfri
150 g vitlöksost
2 dl crème fraîche
½ knippa persilja finhackad
2 vitlöksklyftor finhackad
1 ägg till pensling
smördeg

Ugn 225°

Lägg smördegsskivorna lite omlott och kavla ut dem. Dela "degarket" på mitten. Lägg hälften av vitlök och persilja på en smord plåt. Skär kasslern i skivor. Blanda vitlök med vitlöksost, crème fraîche och persilja. Bred blandnigen på kasslerskivorna och sätt sedan ihop dem så att kasslern ser hel ut. Lägg kasslern på degen på plåten. Bred den resterande smeten på kasslern.Lägg över den andra halvan av den utkavlade degen. Pensla uppvispat ägg i skarvarna och tryck locket på plats. Pensla paketet med ägget. Grädda i 30 minuter.

Servera med ris och sallad

Smått och gott....kanske

Blev lite sugen på att skapa ännu en blogg, men den här kommer mest innehålla recept som jag gillar. Vågar inte säga hur ofta den kommer uppdateras men kanske lite då och då, vid tillfällen då jag får tassarna på nåt nytt gott recept av något slag. Det är ju alltid kul att dela med sig av olika godsaker till andra. =)

RSS 2.0