Inbakad vitlökskassler

En väldigt enkel och god maträtt. Gillar du vitlök så snåla inte med vitlöksosten. ;)


Inbakad vitlökskassler

800 g kassler, benfri
150 g vitlöksost
2 dl crème fraîche
½ knippa persilja finhackad
2 vitlöksklyftor finhackad
1 ägg till pensling
smördeg

Ugn 225°

Lägg smördegsskivorna lite omlott och kavla ut dem. Dela "degarket" på mitten. Lägg hälften av vitlök och persilja på en smord plåt. Skär kasslern i skivor. Blanda vitlök med vitlöksost, crème fraîche och persilja. Bred blandnigen på kasslerskivorna och sätt sedan ihop dem så att kasslern ser hel ut. Lägg kasslern på degen på plåten. Bred den resterande smeten på kasslern.Lägg över den andra halvan av den utkavlade degen. Pensla uppvispat ägg i skarvarna och tryck locket på plats. Pensla paketet med ägget. Grädda i 30 minuter.

Servera med ris och sallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback