En hungrig fågelunge

Imorgon börjar en ny vecka på nya jobbet, har jobbat 3 dagar och det känns verkligen kul att få prova på något nytt. Ena stunden står man likt en liten hungrig fågelunge med vidöppen mun och bara skriker om att få lära sig mer och i nästa stund känner man sig som universums största frågetecken och funderar över vad man gett sig in i. Ser framför sig hur mina stackars hjärnceller som trodde de fått koll på saker och ting nu jagas av massa små frågetecken och sakta, en efter en omvandlas de till ännu fler frågetecken i jakt på de få tappra som trodde de förstod...

Har i helgen jagat undan alla sopsäckar och tvingat upp lite kläder till dagsljuset, nu är de stolta invånare i Fredriks ena garderob istället. Tyckte mig höra lite väsen från garderoben under natten, misstänker att de hade en redig inflyttningsfest. Min ledtråd: vissa av kläderna såg lite hängiga ut idag.... ;)


Livet i en sopsäck

Ja, nu är man i alla fall på plats i Skutskär. Tala om att det kan vara sån skillnad i klimat på ett par mil....eller par och par, det är väl närmare ca 65 mils skillnad. Här är gräset grönt och nästan fullt utslagna björkar, solen skiner och ibland när man sticker ut näsan anar man en svag stank från fabriken.... ;) Men som en vän till mig brukar säga... "Smells you have to take..." 

Kan väl lugnt säga att vi lever i en röra just nu. Man får akta sig för att inte råka snubbla över en 32tums widescreen tv som verkar ha bosatt sig utanför toalettdörren. Efter många pust och stön fick den sig upp för trappen i måndags och landade pladask på golvet och sen dess har den inte rört sig ur fläcken. Börjar nästan bli orolig om den slagit rot, får om inte annat lägga dit en söt liten duk och kanske en blomma och förklara för gäster att det är den nya typen av "sideboard" och avlastningsyta.

Inne i sovrummet står sopsäckar med kläder och dyligt uppradade, så på morgonen blir det en djupdykning med rumpan i vädret, i hopp om att kunna fiska upp ett plagg som ska vara villig att ställa upp dagen till ära. Har väl stött på lite motstridiga kommentarer ibland, de har vant sig vid mörkret från säckarna så de har blivit ljusskygga. Men efter lite smör och övertalning om nytt mjukmedel till nästa tvätt slutar de streta emot.

Ett gott råd till den som planerar att flytta: Låt inte dina kläder ligga FÖR länge i sopsäckar, då kanske de ALDRIG vill komma fram.

RSS 2.0