Starskottet har gått

Nu har det börjat som smått. Upptäckte att slemproppen gått i natt och har under dagen idag haft lite småvärkar, vissa är bara som en kraftigare mensvärk medan endel är lite starkare. Inget som är regelbundet än så länge utan det kommer som det behagar. Krabaten sparkar och sträcker på sig, så annars är allt som vanligt. =)


Med magen i vädret

Men vilket väder vi har! Både igår och idag har varit toppen dagar. Sol, sol och åter sol, kan det bli bättre. Åkte ut med båten för att hitta en plats att lägga oss, men det var ju nu fullt precis överallt!! Ständerna fullpackade med folk, som om Skutskärs hela befolkning dragit till stranden. Men vi hittade en liten plats på Brämmen, fast vi gick aldrig i land och la oss. Vi satt kvar i båten och solade, perfekt läge. Tillslut beslöt vi oss för att åka hem till Fredrik föräldrar igen, efter vi käkat lunch blev det bad som gällde. De har ju en liten sandstrand på deras gård så det funkade bra för oss. Uj uj uj så skönt det var. Sen blev det även lite flytande med magen i vädret på en badmadrass, härligt.


Tjockisen på madrassen, gissa om det var skönt! =)

5 dagar kvar...eller?

Ja nu är det 5 dagar kvar tills det är tänkt att pyret ska komma, men jag tror ju att jag kommer gå över tiden. Bara det inte blir för länge, nån dag eller så hade ju funkat.


5 dagar kvar...

Många blir dock chokade då de hör att det bara rör sig om ett par dagar nu, de tycker att magen är så liten. Men jag tycker det räcker till, det är väl en liten krabat.

Kramen

En myggig och blöt kväll

Oj vilken väder vi hade igår! Helt otroligt varmt och skönt. Slappade lite i solstolen hemma på altanen en stund innan vi åkte ner till Fredriks föräldrar för att ta en tur med båten. Snacka om härligt!! Kan lugnt säga att man behövde fläktarna när båten drog fram.

Vi gick i land på "eftermiddags-stället", minns ju inte vad det heter.... :/ Vi satt där en stund, det var riktigt riktigt skönt i vattnet och Fredrik låg i ett tag faktiskt, själv svalkade jag bara benen, uppsvällda som de var.

Strax efter 18 brummade vi iväg mot Axmarby och att hälsa på Turbo och Anna. Blev bjudna på grillat och själv hade vi tagit med oss en cheesecake, länge sen jag gjorde en sån men ack så gott. Det var riktigt härligt att sitta ute på aftonen men tyvärr ville myggen göra oss sällskap också och tillslut blev de så påflugna att vi fick flytta in i stugan istället. Barnen hade somnat så det blev en massa surr i soffan och Fredrik och Turbo började kika allt djupare och djupare i glasen. Vet inte hur vi kom in på det, tror det måste varit när Anna frågade om vi hade något släktnamn vi ville ha som andra namn till pyret då Turbo kläcker ur sig... "Men hallå vi är ju alla släkt. Adam och Eva, ett skott här och ett skott där....." Han hann aldrig avsluta den meningen eftersom alla vi andra vred oss av skratt av hans djupa resonemang. Vid 2 tiden packade vi bilen och åkte hem. Tror vi båda somnade på stört då huvudet träffade kudden.

Kram

Spjälsäng, glass och hormoner

I afton blev det en tripp till IKEA och köp av spjälsäng, kändes som att det började vara dags att skaffa en. :)


Hensvik från IKEA

Passade även på att fixa med täcke, kudde och sängkläder, hittade tyvärr inte de sängkläder vi ville ha så det fick bli ett annat som gick i blått.

Måste ju erkänna att det blev en IKEA-glass också, de för 10 kr, precis lagom storlek och smakar så otroligt gott. Fredrik som handlade glassen och varm korv till sig själv höll på att få ett totalt släpp på kvinnan som var före honom i kön som också köpte glass. Hon klagade nu något vansinnigt på att glassen var för liten, men snälla....vad kan man förvänta sig när glassen kostar 10kr?!?!?! Länge efter hon fått sin glass kunde jag fortfarande höra henne gnälla om att glassen var för liten, "skämtar dom?!", "är det allt?!" osv osv. SUCK säger jag bara, som Fredrik tänkte säga till henne, "Köp 2 nästa gång då snålkärring."

Annars så är väl allt rätt hyfsat, väldigt trött och hormonell, dessvärre har foglossningar börjat göra sig till känna. Vid vissa tillfällen gör det riktigt ont när man går, fast efter ett tag släpper så det är bara att kämpa på. En vecka kvar enligt beräkningarna, men man vet ju aldrig. :)

Kram

Släkten är värst...

Igår var det dags för 80-års firande och släktträff. Fredriks morfar fyllde 80 år och i samband med det hade man ordnat en släktträff också, så där runt 11 tiden brummade vi från Gävle mot Gnarp, som ligger lite söder om Sundsvall. Väl där var det mycket folk, kan nog inte uppskatta hur många det var men kanske runt en 40-50 eller liknande. Vi hade tur med vädret, fast än runt om oss kunde man se tunga moln men de kom aldrig att  dölja solen för oss i alla fall. Innan vi åkte hem svängde vi förbi hemma hos Fredriks mormor och morfar också, han är ju så duktig på att odla blommor och allt möjligt annat. I ett växthus hittade vi vindruvor och intill komposten fann vi amerikanska blåbär och björnbär... :) Stort jordgubbsland hade de också så vi hade turen att få med oss två kartonger jordgubbar och även lite lök som han satt själv.


Fredrik, jag, Meit och Kenneth.


Swift, hunden som bor hos Fredriks mormor och morfar. Helt galen i att apportera och leta reda på saker man gömmer.

Semester o bio

Fredrik började sin semester idag så det har varit väldigt lugnt. Kikade förbi hos hans föräldrar en sväng där hans farfar, Lennart, också var på besök. Väntade på hans farmor, Sonja, men hon dök aldrig upp, istället blev det Lennart som fick åka vidare....hon var hemma och hade lunchen klar. :)

Har inte gjort något speciellt idag som sagt, men nu på kvällen blev det bio. "Hancock", Will Smith's nya film, den var riktigt bra. Gud så vi skrattade!! Nästan så jag trodde att pyret skulle poppa ut, och var det inte för att man skrattade så mycket så skulle jag tro det var dags pga all aktivitet. Sparkar och rörelser till vansinne!!! På bion träffade vi även Ante och hans nya tjej, de skulle på samma bio de också. Ante bor också i Skutskär så de åkte med oss hem, han har dessutom rätt nyligt flyttat så vi passade på att kika hur han hade det. En jättefin 2:a i centrum så jag förstår att han trivs. Passade även på att köra 2 omgångar av Buzz till playstation 3, riktigt kul. Trodde inte det skulle komma till PS3 men nu har det kommit så kanske man måste köpa det. :)

 
Mycket sevärd, brödkaveln och stekpannorna var oslagbara. ;)


"Vem har snabbast finger?".......

Simma lugnt

Nytt utseende

Har länge varit less på utseendet på bloggen, så nu fick det bli en liten ändring i alla fall. Vet inte om jag är nöjd än, men det är en början.

Vill bara tacka MimmisDesign för tips och ideer.

Dags att börja packa

Uj uj, flänger omkring och gör ett försök till att packa någon typ av bb-väska. Svårt måste jag säga, vad tusan ska man ha med sig...?! Har kollat runt lite vad andra haft med sig så några tips har man väl fått men ändå... Kläder till lillen, till mig, nåt att fördriva tid med, lite grejer till Fredrik, kamera, mynt till parkeringen - tror jag helt klart man skulle ha glömt, journalen, hygienprodukter... Oj allt i en enda röra.

Är det någon som har några bra tips så får ni GÄRNA lämna dem. :)

Kramen

Allt fint

I fredags var sista dagen på jobbet....igen... Nu är det bara att gå och vänta på att pyret ska komma. :)

Va till barnmorskan igår och allt såg bra ut.
Järnvärde - 124
Blodsocker - 4,3
Blodtryck - 121/80
Symfys-fundus mått - 32
Fosterljud - 130
Huvudet är neråt och fixerat

Så det är väl bara att vänta nu. Fredrik själv tror att det kommer bli tidigare än beräknat pga det är så mycket tryck neråt just nu, själv har jag ingen känsla alls. Vet inte, men jag tror det kommer komma runt utsatt datum +-1-2 dagar eller nåt sånt.

När jag var där passade jag på att prata med henne om den barnmorska jag pratade med när jag skulle boka tiden för tillväxtultraljudet här i Gävle. Att hon var så negativ, allt var så jobbigt för henne, otrevlig helt enkelt....hon trodde sig veta vem det var och tydligen har hon fått höra mer kritik än från mig om henne. Självklart är det aldrig kul att tala dåligt om hennes kollega, speciellt då jag och Fredrik fullkomligt älskar vår barnmorska, men samtidigt så ska man ju inte bli bemött så. Har man den typen av jobb som den här kvinnan har så måste man ju vara serviceminded och inte se till hur jobbigt det är för en själv, man ska ju ta hand om patienten även om hon tycker att det man söker för är en bagatell.

Dags att ut o känna på solen. :)


Brum brum

Idag har vi slagit spiken i kistan och slått till på bilen vi kikade på tidigare. Så det blev en snabb tripp till Uppsala efter vårt möte på banken och hips visp blev vi med Audi A6. Ovant att köra en så stor bil, men ack va den va skön. Ska nog kunna vänja sig vid den. :)


Något nytt...?

Sen Bambi kikade förbi hemma har inte speciellt mycket hänt. Jobbar min andra och sista vecka i kansliet på Forsmarks skola, sen blir det att vänta på att storken kommer. ;)

Helgen som gick var lugn, påtade på lite bara. Lördagen skulle Fredrik egentligen och köra gocart på dagen, men det blev inställt, kvällen kantades dock av en mängd olika typer av groggar och spritsorter för hans del. En kompis till honom och hans syrra fyllde år så det blev firande hemma hos Tessan med "Guitar Hero". Tittade förbi en stund för att säga hej men valde att knyta mig där vid 23 tiden, då ville bebisen få sig lite gott a.k.a jag var hungrig. Tror klockan var runt 3.30 när Fredrik kom och la sig, istället för krogen i Gävle blev det krogen i Skutskär där det tydligen varit rätt bra med folk. 
Söndagen kantades mest av slappande, tror Fredriks bakis-sug även smittade av sig på mig....eller vi kan väl säga det i alla fall, låter bättre så. ;) 

Annars är det bara fint, pyret bökar och stökar för att hitta sig en bekväm ställning att ligga på. Tyvärr har den börjat leva om desto mer på kvällarna också, eller rättare sagt nätterna. Svårt att somna, vaknar man till under natten är man tillbaka på ruta 1 igen. Jobbigt, men det hör väl till så det är bara att acceptera, men det är ju inte länge kvar nu. På måndag är det dags för en träff hos barnmorskan igen, ska bli kul. 

Nu är det lunchdags.
Simma lugnt. 

Bambi på besök

Oj, tittade just ut genom fönstret i datarummet ut på gården för jag hörde någon på grusgången. Tro om min förvåning när jag ser ett litet rådjur lunka över gården. :) Fast ett par meter bort blev den iväg skrämd av en hund som började skälla.


Jobb igen

Ja nu har jag börjat jobba igen, på samma ställe som tidigare, Forsmarks skola. Ska vara där i 2 v och förbereda inför hösten då de nya eleverna kommer. Maj som är den ordinarie kanslisten är på semester, men det är mycket som ska göras så då plockade de in mig. :) Är en hel del att göra, men det är kul, tråkigt bara att det är så lite folk på stället, fast å andra sidan så får man mycket gjort istället.

Förra veckan va jag uppe i norr och hälsade på. Medan jag var där passade jag på att göra tillväxtultraljudet som jag pratade om tidigare. Allt såg bra ut, det pulserade bra genom navelsträngen även om hon sa det var lite oregelbundet så var det inget att oroa sig över. Pyret är lite mindre än normalt, ca 11% som hon sa, den väger ca 2200gr men borde egentligen ligga på ca 2500gr....så det är ju inte så stor skillnad. Och nu kan jag tala om att vi vet vad det blir, fast det kommer jag inte skriva här....inte än, kanske råkar försäga mig nån gång. Men vi vet... :)

Kram

RSS 2.0