Pomperipossa

Känner mig liten och ynklig, det är synd om mig, lite i alla fall. Har varit förkyld och haft ont i halsen sedan tisdag, imorse kändes det bättre men ack vad jag berog mig. Jag har nu hostat mig fördärvad, när Fredrik ringde påpekade han att jag lät som Pomperipossa, har helt hostat sönder min hals och röst. Jag dricker vatten som en kamel, springer på toa som om jag hade världens minsta blåsa och hostar som om lungorna har tänkt rymma och bosätta sig i någon på andra sidan klotet. Ingenting hjälper, vatten, te, honungste, halstabletter, lakrits, jag har probat allt. Nu har jag "drogat" mig med Cocilliana så jag hoppas det ska gå bra att sova i natt. Är det någon som har nåt bra tips på vad jag kan göra?!?!?!?

Fast i försäljningsknepsfällan....

Va lätt man lockas av olika försäljningsknep, fastnade själv alldeles nyss i fällan. Hade funderat på att ta en prenumeration av någon tidning, det är så kul då det dimper ner en tidning i brevlådan lite då och då. Satt och kikade i den här kupong-katalogen "Easy Shopping", hittade där flera olika tidningar som skulle va roliga att läsa. Alla tidningar hade olika typer av gåvor som följde med prenumerationen, smyken, hårvårdsprodukter, sjalar, peeling-vante osv. Klart man väljer det men attraheras mest av, för min del blev det en prenumeration som innehöll armband och halsband som gåva. Så då är det bara att börja se fram emot att bläddra i en tidning snart. =)

Snooooze

04:50 vaknar av The Ark's vinnarlåt i melodifestivalen på radion och inser att den förmodligen kommer hänga med resten av dagen. Vill egentligen bara snooza, va ska man stiga upp den här tiden för? Men i nästa ögonblick kommer jag ihåg varför, rusar upp ur sängen och börjar göra mig i ordning. Jag ska ju åka till Fredde idag!!! =) Snurrar runt som en yr höna i lägenheten, försöker komma på om det är något jag glöm, inser tillsist att jag är alldeles för trött för att fundera på sånt och är det nåt jag glömt så får jag köpa nytt. Stapplar iväg till bussen, ca +3 grader ute när klockan är vid 6 på morgonen. Kan inte låta bli att börja drömma om en dag på skotern, perfekt skoterväder. Är i Umeå och har äntligen kommit på bussen som går ner mot Gävle, dagens busschaufför heter Kent, lyssnar ett tag på honom då hans surrande går ut genom högtalarna. Har hört det ett par gånger så jag pluggar i iPoden istället och Delta Goodram får börja dagen. Väntar med stor nyfikenhet på att få komma fram, Fredrik har avslöjat att en överraskning väntar. Har fått ett par hintar och att det kommer bli en upplevelse.... Brukar i vanliga fall kunna lista ut på ett ungefär vad det skulle kunna vara men nu har jag verkligen ingen aning. Efter totalt ca 10 timmar i buss ser jag Fredriks bil svänga in på busstationen i samma stund som bussen kommer in. Skyndar mig ur bussen, tar min väska och går sedan raskt mot honom. Ny klippt och bara alltmänt vacker är han, härligt att äntligen få kramas. Efter en middag på en kinarestaurang är det dags hem åt, nyfikenhet blandas med nervositet och saker Fredrik säger får jag inte gå ihop.

Och nog blev det en överraskning alltid, en upplevelse utav dess like. Vad överraskningen var kommer jag aldrig att tala om. Något för mig att veta och er att önska ni visste. =)

Oj, nu piper bakmaskinen. Fredrik förberedde bakmaskinen igår kväll så nu ska jag fika nybakt bröd med italienska kryddor. Tänk om ni bara kunde få känna den nybakta lukt som sprider sig i lägenheten. You snooze, you loose. ;P

Sanningen kan göra ont

Läste ett ordspråk för en tid sedan som verkligen fastnat och som jag förmodligen aldrig kommer glömma.

"Såra mig hellre med en sanning än gör mig lycklig med en lögn."

Det är så mycket klokhet i de orden. Och sanningen kan verkligen göra ont, men det är bättre att veta än sväva i ovishet och en falsk känsla av trygghet.


Sjuk....AVUNDSJUK!!

Som en dimma smyger den sig fram och blir allt mer tät, men istället för att vara vit skiftar den i en grön nyans. Avundsjukans hemska tryne har visat sig och smittat av sig på mig. Tanken påvad jag fått veta får det att sticka i kroppen. Känner mig lite som Gollum i "Sagan om Ringen", i ena stund snäll, foglig och glad över nyheten till att i nästa stund förvandlas till ett monster med ett enormt ha-begär. Är rädd att vakna en morgon och ha hela sovrummet nedkladdat med frasen "My precious". Med vad som framkallat detta gröna monster är ingen liten ring, utan något mycket mycket värre..... Brorsan har köpt en ny skoter!!!!!

Jaktsäsongen över för denna gång

Jakten är över! Idag vid 15:40 tiden fällde jag mitt sista byte. På en annan jaktmark, i de kallare trakterna fann jag mitt byte. "Mohahahahaha" tänkte jag för mig själv, got ya!!

Kunde inte hålla mig, det blev en majskolv ikväll.... Mmm va gott, men ändå inte i närheten av de Fredrik gör, min alldeles egna kock. =)

Miss ya darling! "How you doin´?" ;)


Jaktsäsong

Med siktet inställt börjar jakten, kryssar mellan hindren och spanar efter det perfekta bytet. Allt eftersom blir bytessäcken tyngre och tyngre och allt mer fylld, men ännu har inte det perfekta måltavlan dygt upp. Spanar, spanar och spanar ännu mer. Börjar nästa tappa hoppet. Men så där uppenbarar sig den gyllene kalven. Bullseye!! Mitt i prick, bytet slinker snabbt ner i säcken, tittar mig vilt omkring för att se att ingen annan tänker stjäla mitt byte. Så till den andra tackan av guld, allt jag hittar är små guldkorn här och var men inte själva klimpen som jag är ute efter. Guldkornen kommer i alla de möjliga kombinationer men inte som jag vill ha den. Lämnar jaktområdet lite besviken med ett hängande huvud. Med jag lovar mig i samma veva att inte avsluta jakten förän jag fått mig min tacka av guld, om så det ska bli det sista jag gör....

Allt jag ville ha var ostkaka och djupfrysta majskolvar..... Det första fick jag, men tro mig, matchen är inte över än.......

RSS 2.0