Ny klösbräda???

De två senaste nätterna har jag hittat mig en ny klösbräda, nu duger inte min välfyllda nagelväska längre där man kan hitta alla de möjliga olika klippare och filar, nä nu är det Fredrik som gäller. Har nu två nätter i rad satt naglarna i honom istället, själv har jag ingen aning varför, av någon anledning blir jag skrämd i sömnen och då sjuker klorna in i en stackars sovande Fredrik. Som tur är har de inte varit allt för långa men nu har jag kapat dem så att om det händer igen ska det väl inte göra så vansinnigt ont.

Efter Neo's läkarbesök igår blev vi barnfria så vi passade på att boka in en bio med Danne, först lite mat på Frasses och sen efterrätt på Café Java. Den här gången blev det "Tropic Thunder" med Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr i huvudrollerna. Hade inte så höga förväntningar av filmen så jag blev glatt överraskad, många kända ansikten som hade biroller i filmen men bäst var nog Tom Cruise, har ALDRIG sett honom i den roll han hade här. Vill inte avslöja något men hade gjorde en jäkla insats.


Inatt åker jag och Neo norröver, Neo's kusins pappa kommer från Skellefteå även han och nu hade de planerat att åka upp ett par dagar och det gick bra att även vi följde med. Så nu blir det första trippen uppåt för lillen. =)

Tjingeling


Wall E

Såg en ny film igår, Wall E från Disney och Pixar. En liten robot som är ensam kvar på jorden, så kommer Eve en annan robot som söker liv på planeten och de blir vänner. Men Eve hämtas av ett stort skepp när hon tar den växt Wall E hittat och så börjar Wall E's äventyr att hitta Eve och sedan att hjälpa människorna tillbaka till jorden. Den va riktigt bra och rolig, de hade fått till deras röster så otroligt gulliga. En söt film att rekommendera.


Slarver

Tänk vad föräldraskap kan påverka en, självklart förstår man ju att vardagen förändras men jag trodde aldrig att jag skulle bli så här påverkad. Ett exempel på det hände någon vecka efter vi kommit hem från BB. Det är mitt i natten och Fredrik vaknar och söker Neo, stensäker på att han har honom i famnen eftersom han ser ut att hålla i ett litet knytte. Han lyfter och letar i täcket han så varsamt håller i men hittar ingen Neo. Söker bland kuddarna i sängen och börjar bli kallsvettig, letar på golvet, paniken stiger, han tänker för sig själv "Jag kan ju inte väcka Camilla och säga att jag tappat bort bebisen!". Går runt sängen för att känna efter i spjälsängen om Neo ligger där, men hittar honom inte och tittar då över på mig och blir lugn för det ser ut som att jag håller honom i famnen. I nästa sekund sätter jag mig upp och börjar leta, lyfter på täcket, upprepade gånger säger jag tydligen "Jag får en hjärtattack varje gång!". Ingen har bebisen, vi har slarvat bort honom!! Men så hör Fredrik Neo gny till och han ligger ju så snällt och sover i spjälsängen. Snacka om tossiga föräldrar.


Främmen och schååpping...

Herrskapet från norr anlände där efter 23 tiden i torsdags, karlarna på Östra Vägen 48 sov redan men jag var uppe en liten stund med dem, hann sedan sova runt en timma eller så innan Neo vaknade och det var dags för lite nattkäk. Mamma som sov nere på soffan hade inte hunnit somna innan det var dags för matning så hon tog raskt över Neo och matningen.

Fredag efter vägning av Neo, åkte jag, Peter och Maggan ut till Valbo. Maggan hade fått höra om köpcentrat och att IKEA fanns där så mamma blev barnpiga och iväg åkte vi. Väl där stillade vi våra hungriga magar och sen blev det lite strosande i affärer, stackars brorsan säger jag bara, men en eloge ska han ha som så snäll följde med utan att säga ett knyst. Inne på Gina Tricot befarade jag det värsta, att han gått under bland alla klädställningar och provhytter, men hittade honom sittande utanför butiken där han så snällt väntade. Vi hann egentligen inte med så många affärer, Gina och H&M typ sedan var det bara IKEA som hägrade för Maggan, så kvickt in på Systemet, lämnade sedan kassarna i bilen och sedan riktade vi in oss på den stora blå byggnaden med den gula texten. Maggan högg snabbt en gul kasse till sig själv och beordrade brorsan att ta en också, motvilligt befann sig sedan en gul kasse i brorsans hand också.....fast 10 min senare så kastades hans gula kasse i en korg med dess släktingar med orden "Jag tar en senare om det behövs!". Någon till kasse behövdes aldrig men de fick med sig rätt bra med grejer ändå. Då var det bara att styra kosan hemmåt, mamma skulle laga min "födelsedagsmiddag" så hon var i full färd med förberedelser när vi kom så jag hade lyxen att lägga mig och vila lite. På kvällen var det planerat utgång på Monster, Danne dök upp runt 19 tiden nån gång och sedan var det bara att dricka. Någon gång efter kl 23 stod herrskapets galavagn ute och väntade, Danne menade på "Jag har åkt kommunalt en gång idag...." så blev det taxi in till Gävle. På Monster som var på O'Learys var det hårdrocks-karaoke, vissa var något otroligt duktiga medan andra lät som om de hade en sopkvast nerkörda i halsen. Sedan blev det Heartbreak, där var det dock kö när vi kom dit, något som brorsan påpekade, enda stället han stött på kö var på ICA Maxi... Tror Jägermeistern började som smått kicka in. Rätt mycket folk där inne, satte oss vid ett bord med lite dricka och efter ett tag fick Danne sig en utförlig beskrivning hur man stämmer ett trumset av brorsan. "...och på den är det jävligt många skruvar...", "...låter det (ett gräsligt ljud utstött av brorsan i försök att härma trumman) så är det fel...", tror som sagt han kan stämma ett trumset i sömnen nu. ;) Innan hemgång blev det McDonalds mot brorsans alla protester, "det smakar rökt ren!" ...kan väl lugnt säga att McD är inte hans favoritställe när det kommer till snabbmat. Hastigt och lustigt satt vi i en taxi och var på väg hem till Skutskär, lillebror som satt intill mig hörde jag började må lite dåligt och allt jag kan tänka är "Spy för faan inte i taxin!". Men det gick bra, han hade dock senare en allvarlig diskussion med gräset och riset i skogsdungen som ligger intill vårt hus och påpekade sedan för mamma att taxichaffisen var inge bra!

Efter en rejäl sovmorgon blev var det Dollarstore som stod på agendan, jag, mamma och Maggan laddade plånböckerna och drog iväg. Hittade lite smått och gått, en lampa till köket och gardinstång och gardiner till Neos rum. Sedan var det Church Street som hägrade, Neo fick hälsa på hos faster Tess medan vi andra åkte in till Gävle. Fick dock vänta bra länge, stod utanför en 10-15 min och fick sedan vänta runt 45 min inne på ett bord. Vi var ju 6 st och de har ju inte allt för många bord som tar 6 pers, men tillslut efter en dust med den elaka bordellmamman fick vi ett bord och sen var det bara att vänta på maten. Som vanligt var det en hit att äta där, så otroligt gott och jag tror mamma, brorsan och Maggan också var nöjda, synd bara att vi var tvugna att vänta så länge.

Vid Neo's morgonmål där vid 6 tiden på söndagmorgon var det dags för vår främmande att börja stiga upp och se dagens ljus. De hade nämligen planerat att åka där vid 7 tiden så det passade ju perfekt att Neo var vaken då så alla hann säga hej då till honom.

Kramen

Rinnande näsor

Börjar bli dags att uppdatera den här igen, länge sen sist nu känns det som...

Förra lördagen var det dags att tacka av sommaren utmed Bodaån, det så mystiskt omtalade "Lysnatta". Alla stugor utmed ån sätter ut marschaller som tänds vid kvällningen. En träbåt kommer lastad! Med vad? Jo ett helt marschband med trumpeter och klarinetter och allt vad det nu var, och här talar vi inte om några hästkrafter nä här är det 6st råa karlakrafter som för båten frammåt.

 
1. Här talar vi inte om hästkrafter....
2. Svårt att få en bra bild men man får nån känsla av hur det såg ut i alla fall.

Jag och Fredrik har råkat ut för det o så återkomliga rudolf med röda mulen-syndromet, dvs en smaskig förkylning med rinnande näsor. Fredrik klarade sig från febern, vad vi vet i alla fall, medan jag låg i feber igår. Idag har Neo därför varit uthyrd till Meit under dagen så jag inte skulle smitta ner honom men även för att en stackars nedsnorad mamma skulle få sig nån timmes sömn.

Idag kommer även morsan, brorsan och Maggan hit, tanken var att de skulle åka tidigt imorse men brorsans bil har varit inne på lagning och grejen som saknades kom inte förän idag. Så vad jag vet just nu så började de nog deras färd neröver där runt 15 tiden, så de lär väl vara framme nån gång i natt gissar jag.
 
Tjingeling

RSS 2.0