Inte legat på sofflocket

Dammsugaren och strykjärnet har gått på högvarv idag. Började morgonen lätt med att äta en stadig frukost, sen var det bara att ta i tu med vad dagen hade att erbjuda. Fram åkte dammsugaren, musik på högsta volym och surret från dammsugaren och iväg bar det. Hipp som happ blev rum efter rum klart, härligt att se att det faktiskt blir en skillnad. Efter en del svärande över en grej på dammsugaren som envisades med att lossna titt som tätt var hela lägenheten i toppskick....nåja hyfsad i alla fall. Så var det dags för den gamla trotjänaren att skrida fram, det var strykjärnets tur att visa att det fortfarande hade tåga i sig att ta sig an även de skrynkligaste gardiner. Vips pannkaka va gardinerna strukna och upphängda, köket och sovrummet ser nästan ut som två nya rum. Så var det dags att ranta ner i källaren och leta reda på ett par projekt jag kommit på att jag skulla ta mig an. Men nu är det bingen som gäller, lite sudoku och sen sova sött.

Cya!

10 timmar senare

Efter nära 10 timmar i buss är jag tillsist hemma i Boliden. Pratade en stund med Fredrik i telefon och inser bara hur mycket jag saknar honom. Saknar att det är någon som kommer hem på aftonen, att liksom vänta på någon. När vi lagt på slog en känsla av rastlöshet över mig, allt jag bara ville var att packa väskan och åka igen. Får väl se när det blir nästa gång, vet bara att jag vill vara där nu.

Kisses and Hugs


Ladda iPoden

Ja då var det tyvärr dags att ladda iPoden igen, dvs dags att åka hem. :'( På tablån idag kan vi hitta de sista 11 kapitlen av Harry Potter - Den flammande bägaren, Jessica Simpson, Gavin Degraw, Pink och lite annat smått och gott.

Fattar inte hur jag lyckas, varje gång jag ska åka blir det stressigt. Tycker man borde lära sig efter ett par gånger.....packa det mesta dagen INNAN!! Fast dagen innan man åker vill man ju bara mysa och kramas, inte lägga ner massa tid på att packa.

Dags att fortsätta, tror jag fått med det mesta, fast det blev mer prylar att ta med än vad jag kom med. Råkade shoppa 3 toppar, en kofta och ett par skor.... Oooops!!! ;p

Blai, kommer sakna dig nå galet. Kika inte på för mycket Vänner utan mig. <3 Din Yum-yum

Snöänglar finns dom?

I två dagar har det mer eller mindre vräkt ner snö här. Har det inte varit stora lapphandskar har det varit små bebistofflor....små små flingor alltså. Ute på gården ligger snön som ett varmt duntäcke, i stort sett helt orörd, möjligt några hundspår men inte mycket mer. Igår efter vi varit och kikar på Rednex i Valboköpcentrum, säger Fredrik det jag tänkt på sen det började snöa för ett par dagar sedan, att han inte gjort en snöängel på flera år. Jag kan inte annat än att hålla med, det är flera flera år sedan jag gjort en....sedan jag sett en snöängel för den delen. Börjar nästan tvivla på om de finns fortfarande. Sagt och gjort, vi lämnade grejerna vi fått med oss från köpcentrat i trappuppgången och förberedde oss för var sin ängel i den orörda snön. Tar ett par steg in i snön och lägger sig ner, sen "flaxas" det för fulla muggar, det ska ju synas att det är en ängel. ;) Med himlen ovanför och snö runt omkring börjar ängeln ta form, när jag är säker på att min ängel är klar är det dags att försöka ställa sig upp... Nu kommer jag ihåg hur osmidigt det är att försöka resa sig utan att förstöra ängeln. Allt eftersom tiden går, även om det bara rör sig om ett par sekunder så känner jag hur snön börjar tina och jag blir allt mer blöt i rumpan. Men det är det värt. =) Jag har gjort min första snöängel på 6-7 år kanske. Efteråt betraktar vi våra mästerverk och konstaterar att nu är det mysisarna och ett varmt täcke som gäller.

Låt barnet i dig komma fram, gå ut och gör en egen snöängel. Det är helt klart värt det. =)

 


Bland röda lappar och schlagerdängor

Bilen stannar och vi börjar gå mot entrén, det blåser till och man känner hur huden knottras av kylan som slår emot en. Vid entrén är det som att man tar ett kliv från kalla kalla Sverige till en varm och tropisk plats långt långt borta. Passerar butik efter butik och det vimmlar av folk. Sneglar in i en butik som drar till sig uppmärksamheten, på skyltar står texten som får huvudet att börja snurra, "Alla plagg 69kr", "Alla plagg 100kr", "2 plagg för 100kr".... På en galge hänger en underlig kreation som får en att börja fundera... Vad tusan är det och hur fasen är det tänkt att man ska komma i den? Låter den hänga, även om min nyfikenhet är nära att ta över. Tydligen nån variant av cat-suit, en scen spelar upp i huvudet och allt man kan göra är att skratta. *rrraawwwrr* (Försöker låta som en katt....) Överallt ser man röda lappar som skriker om att bli utnyttjade. Min personlige shoppare hittar ett plagg han tycker jag ska prova så jag smiter in i provhytten. Det börjar med ett plagg, sen ett till och ännu ett, men det är rätt intressant att se vad som kastas in genom hänget som skyler min spegelbild för resten av shoppingsugna. Lämnar tillsist butiken med en påse innehållande ett par godsaker. Väl ute hörs ett svagt ljud, efter ett par meter blir ljudet som tidigare varit svagt allt mer tydligare och jag börjar känna igen musiken, efter en sväng runt hörnet möts vi av en scen och rosa prydnader, det skriker schlager över hela stället. Genom högtalarna pumpas schlagerlåtar ut mot de få nyfikna som samlats runt scenen. Men det får en att undra, var är det med schlager och rosa?! Nåja allt ska väl inte vara stjärnklart antar jag. Intill scenen står en tjej och skriver autografer, tydligen någon som kommer medverka i melodifestivalen på lördag, Verona. På huvudet har hon en pälsboll, nån variant av pälsmössa, själv känns det som att man håller på att stekas och man funderar hur hon inte är nära att smälta bort. Bakom om oss fotograferas en Uggla-look a like, Aftonbladet har en monter där man kan fotas som en schlagerstjärna. Med en peruk av rejäl kaliber och en fläkt som verkligen ger den rätta Carola-looken, med vinden i håret och nära att blåsa bort fotas unga som vuxna. Kanske tar de chansen att uppleva sin schlagerdröm, den dröm de inte vågar erkänna ens för sig själv då de i hemlighetens kryp in när de är medvetena om sin ensamhet lever ut "Fångad i en stormvind" eller spatserar i sina "Gyllene skor". Nu tar de chansen i peruker och kläder som aldrig skulle få sätta foten i deras garderober att leva ut schlagerstjärnan i dem och allt förevigas med ett foto.

Det är dags att lämna tropikerna och återvänta till kylan i Sverige. Ute singlar flingorna ner mot marken, bäddar in världen i ett vitt täcke, allt som vi går försvinner schlageryran bakom oss. Väl inne i bilen slår technomusikens dånande dunkade emot oss....dags att neutralisera den hjärntvätt av schlagerfrossa vi blivit utsatta för.

Allt är inte rosa, glöm inte det!!

Biltest och babylycka

Fredrik har just lämnat av mig hemma medan han är och lämnar tillbaka en bil han funderar på att köpa, en Saab 9.3 nånting.... Tar väl en typsik tjejkommentar....en blå bil.... ;p Nåja den är i alla fall riktigt fin så det blir intressant att höra om han ska köpa den eller inte.

Vill även skicka ett jättegrattis till min kompis Jenny som blev mamma för andra gången igår, till en liten flicka. Fick ett MMS imorse med en bild....guuuuuu sååå söt!!! Man blir ju lite avis, men än är det ett tag kvar. Längtar till man får se henne live och får chansen att snusa lite på na.

Dags för middag i busvädret. Spänn fast säkerhetsbältena och håll i hatten för nu blir det makaronlåda.... *vroom*


Oskulden tagen.....typ.....

Ja då har man alltså entrat bloggvärlden och oskulden är med detta tagen. Eller det är väl inte riktigt sant, har bloggat tidigare på Lunarstorm, men tänkte starta en "riktigt" blogg... En skräckblandad känsla som är fylld av nyfikenhet och en känsla av tillfredsställelse. Tillsist tillhör det "coola" folket som bloggar som galningar... Men frågan är väl kanske hur cool man är, eller om man istället ses som tragisk och egotrippad som ägnar tid åt att skriva om sitt liv, sin dag och sina tankar och lägger ut det på nätet för andras åskådning. Man får väl kanske försöka använda huvudet då det kommer till bloggen, och försöka att tänka efter före, men vi vet ju alla hur lätt det kan vara. Börjar man skriva är det ibland som att fingrarna får sitt eget liv och rätt vad det är har man avslöjat sina mest pinsamma eller mörkaste hemligheter eller vad man åtrår just för den stunden.

Eftersom jag som sagt tar oskulden med detta inlägg kan man ju fråga sig vad man kan tänkas stöta på om man tar sig mödan att ögna igenom den. Ja, vad ska jag svara på det?! Är helt omtumlad av chocken att inse att man nu kan kalla sig "bloggare"... Men ett eller annat ord kommer nog handla om mig, ja jag vet - tragiskt eller hur men vad ska man göra. Förmodligen även om onlinespelet jag spelar, som min bror sa "Fan syrran, du har blivit en WoW-nörd!"... Fast kära bror, måste ju meddela att jag har trappat ner på spelandet...för tillfället... ;) Med största säkerhet kommer man kunna läsa om min lilla "blai" också, kanske du kliar dig i huvudet och funderar vad en "blai" kan vara och det ska jag tala om för dig. Efter ett urgullig fyllesms från min pojkvän så går han nu mera under smeknamnet blai, eftersom han kommer figurera här titt som tätt så kanske jag ska presentera honom... Blogg-läsare möt Fredrik a.k.a. Blai.

Magen kurrar för fullt så det kan ju vara ett gyllene tillfälle att avsluta och ta sig tid att smälta den omvälvande händelse som just inträffat, fundera om man verkligen gjort rätt val eller om det blir att sitta kallsvettande och våndas.

Blogga med måtta!!

RSS 2.0