Flyger bort

Ser att folk besöker bloggen dagligen och jag känner mig hemsk som inte uppdaterar den, men som jag sa tidigare så är motivationen låg när jag är så missnöjd med den. ....fast man borde ju kunna uppdatera texten i alla fall, eller hur?!

Är så avis på Fredrik. Vi va in till stan i onsdags, hälsade på Emelie på hennes jobb, passade på att äta på Tennstopet och skulle köpa en present till Therese som just fyllt år, då vi även passade på att gå förbi en tatuerarstudio som låg alldeles intill där vi parkerat. Kikade på några foton på endel tatueringar som killen gjort och de var otroligt fina och tro det eller ej men Fredrik slog slag i saken och bokade in en tid. Killen ska rita upp en tatuering av Neos namn, är så nyfiken på att se hur det blir. Är ju sugen jag med på att göra en men har väl inte riktigt bestämt var jag vill ha den, men när jag väl gjort det blir det av, mest troligt samma motiv som Fredrik.

Fy vad det blåser ute eller stormar, hela natten har man hört hur det tar tag i huset. Väntar bara att nåt träd ska braka ner här någonstanns, hoppas det missar bilen bara. Är nästan rädd att man ska flyga bort om man går ut...

Tusen kramar till er alla som kikar in och läser.


*suck*...

...är så less på designen på den här bloggen, måste försöka komma på något nytt och uppiggande. Kikar runt på en hel del olika bloggar för att få lite inspiration men än står det stilla. Men det är väl bara att börja så kanske man kommer på något till slut.

Mmmmummma ;p

Igår kom Emelie hit på lite fika, hon hade inte träffat Neo på länge heller så det blev väl som två flugor i en smäll. Hade i alla fall hittat ett recept på kladdkaka jag ville prova och hon gillar sånt slisk så då passade det bra med lite fika-besök. Det var i alla fall vinnaren i kladdkake SM, "Kladdkaka med mariannefluff". Mmmmums så gott det var, här är receptet, prova ni med. =)



Kladdkaka med mariannefluff - vinnaren i kladdkake SM
Ingredienser
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör
En stor näve mini-marshmallows

Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller


Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.

5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.


Ny sovplats

Sedan knodden kom till världen har jag upptäckt en himla skön sovplats, eller upptäckt och upptäckt har väl spänderat ett par timmar där redan men nu blir det allt oftare....soffan. Hinner säkert sova runt 30 min varje kväll innan jag kryper ner i rätt säng, men den är ju så mjuk och skön och så är det ju så sövande att höra ljudet från tv´n förutsatt att det inte är nån vansinnig action som rullar.

Huga....

Hu så hemskt att se datumen bara flyga förbi och bloggen står och samlar damm, det var ju inte tänkt att det skulle bli så här heller. Tja vad ska man säga, man ägnar tid åt annat nu för tiden. =)

Har i alla fall hunnit vara uppe i Boliden, som jag skrev i förra inlägget. Trodde resan skulle bli hemsk med grabben men han var jätteduktig så jag ska inte klaga. Hade planerat in en date med min underbara Maria men det blev tyvärr inställt då hennes rygg pajade. :`( Annars passade jag och Neo mest på att pendla mellan mamma och pappa aka mormor och morfar.

Sen dess vi kom hem har det varit väldigt lugnt, inte gjort speciellt mycket men dagarna har kommit och gått i alla fall. Hälsade på Stefan och Anna med barn förra helgen, blev bjudna på middag och annat gott. =) Skönt att komma hemifrån en stund, efter barnen somnat hann vi spela 3 omgångar "Kampen mellan kvinna och man" och "Buzz". Är ju sugen på båda spelen, så vi får väl se vad som händer.






Kul spel att rekommendera.

Igår var vi barnlediga då farmor och farfar ville låna Neo en stund så då passade vi på att slappa lite. Själv åkte jag in en sväng till stan för att bla köpa ett nytt nyckelskåp från Dixie. Har lite planer på att göra om i hallen, byta ut hatt- och skohyllan, ev ta bort en vägg bit som inte är till någon nytta och i så fall också tapetsera om. Är lite sugen på att köpa några korgar från Ikea att ha vantar och mössor i så då blir det att gulla med Fredrik om han kanske kan snickra ihop en typ av hylla att ha dessa i.

Nyckelskåp "Bladslinga" från Dixie.

Korg "Agen" från Ikea.

Vi passade även på att gå ut och äta då vi ändå hade barnvakt. Det blev Södrahielmska Gård i Gävle och gissa om det var uppskattat. Själv åt jag vildsvinsfilé med madeira- och svartvinbärssås och potatisgratäng till och efterrätt blev havtornsparfait med kiwisås. Mums är allt jag kan säga. =)

Tjingeling

RSS 2.0