Tack älskling!

Idag kom presenten Fredrik hade beställt till mig och gissa om jag blev överraskad! Hade aldrig trott att han skulle ge mig det. "Det" kan jag tala om är en digital systemkamera, har länge länge pratat om att jag vill ha en sån och nu går min underbara sambo och beställer en till min födelsedag. Så nu väntar jag bara på att batteriet ska laddas klart sen blir det att fota så det står härliga till. =) Tur jag har en rätt färsk son jag kan ta foton på i massor.


Ny medlem

Jaha så har man blivit medlem i den exklusiva 30-klubben. Ansökan skötte sig av sig själv, behövde inte lyfta ett finger, det var bara att följa med tidens våg och infinna sig när klockan var slagen. Enda kravet för att få bli ny medlem var att man hädanefter när någon frågar om den hemliga siffran att man börjar med en 3:a, sen vad man väljer att avsluta med är upp till var och en men jag kör nog med en 0:a ett bra tag framöver. ;) Någonstanns i sorlet av röster hör man vid ett tillfälle, "Nu är du närmare 40 än 20", ja det är väl bara att acceptera, fast då kan jag kontra med att man fortfarande får via leg på Systembolaget.

Fick första presenten av Neo vid 4 tiden på morgonen, då kände han inte för att hålla på överraskningen så mycket längre utan sjöng den finaste av alla gratulations-sånger av alla. Presenten han så stolt gav mamma var en alldeles ny och smaskig bajsblöja, vad annars kan en mamma vilja ha....

På aftonen kom Fredriks föräldrar, lilla syrra och Danne för att agera testpersoner för den experimentella tårtan som blev uppdukad på bordet. Vad jag vet lever alla än idag så det verkar ha gått vägen i alla fall. *puh* Ingen sång men blommor och blader fyllde köket och lite senare hördes även gitarrsträngar forma toner till Bamse-sången.

Fick för första gången blommor via blomsterbud. =)

 
Buketten som kom med blomsterbud från mamma och Roger. Även Neo fick en liten bukett eftersom han blev 1 månad igår.

 
1. Ytterligare en blomma som kom med blomsterbud, från Therese, Kevin och Jimmy.
2.Blommorna från Emelie, Meit och Kenneth.

 
1. Buketten från Danne.
2. Det passande kortet Danne hittade. På framsidan står det "Med varmt deltagande i din svåra stund" och insidan ser ni kanske själva. =)

Kram

Stoppa pressarna!!!

Har ju glömt att berätta om en världsomvälvande nyhet...
Jag kan ha mina gamla jeans igen!!!!! =)


Hua så smutsig spegel var, men till vårt försvar så vet vi inte var vi ska sätta den så det har fallit lite i glömska.

Sista dagen

Känns svårt att komma på vad man ska blogga om nu för tiden. Allt kretsar ju kring Neo men eftersom han har en egen blogg så hade jag ju tänkt försöka hålla mig till den då det gäller honom.

Ja imorgon är det "gocke" som man brukar säga, då är det dags att se verkligheten i vitögat och acceptera sitt öde.... lämna 20-spannet och ställa sig på 30-strecket. Hastigt och lustigt med jättekliv har nu dagen kommit och man fyller 30 år, men vad gör väl det?! Kvinnor är som ett gott vin, man blir bara bättre med åren... Visst är det så man brukar säga, låter som ett bra ordspråk tycker jag. ;) Får väl "skryta" med att man fortfarande får via leg på Systembolaget, vilket måste ses som en komplimang så det är väl bara att lapa åt sig allt så länge det håller i sig. =)

Puss o kram


Filmtips

Har en film att rekommendera, Kung Fu Panda, den nya tecknade från DreamWorks.
Vi såg den igår och jag måste säga att den var riktigt kul och underhållande, en bra film att slappa till liksom. Ett filmtips som du vill se en rolig film där du inte behöver engagera dig så mycket.


Egen blogg

Neo har nu fått en egen lösenordsskyddad blogg, eftersom man lägger ut mycket bilder så känns det bättre att bloggen där de finns kräver ett lösenord. Kommer säkert skriva lite om honom även här men han kommer huvudsakligen att figurera på den andra bloggen.

Bara så ni vet så ni inte tror jag glömt bort honom.

Ensamma hemma

Ja nu är vi inne på första veckan där jag och Neo får underhålla oss själva om dagarna, Fredrik började nämligen om att jobba i Forsmark i måndags. Tråkigt att inte Fredrik också får vara hemma med den lilla "odågan" men han kommer ju i alla fall hem om kvällarna, det är ju inte som när han var i Muskö och jobbade. Men dagarna går i alla fall i sakta mak frammåt, lite grin och gurgel, matning, byta blöja och sova. Det är väl ungefär vad dagen består av och någonstanns däremellan försöker man finna tid att plocka undan disken. Än så länge kan jag väl inte påstå att man riktigt fått in den rutinen, men det kommer....hoppas jag. ;)

Jag har upptäckt en helt ny och intressant katalog som jag för tillfället inte kan slita mig från, det är produktkatalogen från Babyproffsen. Guud så mycket roliga grejer jag hittar där, det är nappflaskor och babysitters, lekbågar, bitgrejer....leksaker överhuvudtaget. Kikar nog igenom det katalogen ett par gånger per dag, vilket är mer än vad jag någonsin gjort i en vanlig klädeskatalog.

Nä nu har det äntligen blivit uppehåll ute så jag ska nog försöka passa på att gå ut en sväng med barnvagnen innan regnet beslutar sig för att vräka ner igen.

Kram

Livet som småbarnsförälder

Ja men kan väl lugnt säga att livet som man hade under kontroll tidigare hastigt tog 100 steg tillbaka och det känns som man är tillbaka på ruta ett igen. Så mycket att tänka på och samtidigt som man känner sig helt nollad i vissa situationer så får man känslan av att ha full koll på andra.

I torsdags åkte mormor och Roger hem till Boliden igen, husvagnssemestern hade nått sitt slut och dessutom mådde inte mamma/mormor nå vidare. Vi hade pratat om att de skulle få sitta barnvakt åt Neo om de hade stannat lite längre så skulle jag och Fredrik passa på att åka in på Cityfesten och kika på The Poodles, köpa lite nitlotter och äta lite gott från olika matstånd. Eftersom de åkte hem blev det Meit, Kenneth och Emelie som fick agera barnpiga.
Naturligtvis regnade det en aning, lite smådugg så där som små stunder övergick till regelrätt regn, men med paraply och en någorlunda regntät jacka så klarar man mycket. Det första vi gjorde var att hitta en videobutik som hade utförsäljning på sina hyrfilmer, så vi gick in tomhänt och kom ut med 4 dvd och lite godis. Allt eftersom så blev det lite snaskande på langos, kikade på The Poodles som faktiskt överraskade mig, de va riktigt bra måste jag säga, en vildsvinskebab slank ner, kycklingspett och stekta nudar och tillsist men absolut inte minst varsin belgisk våffla...sen var vi rätt nöjda. Vi måste nog klappa oss lite på axeln i alla fall, det var ju första gången vi hade barnvakt till Neo och man har ju hört om nyblivna föräldrar som gång på gång ringer hem för att kolla läget, men inte en gång ringde vi. Vi förtjänar nog en liten go'bit då vi varit så duktiga. ;)

Hur som haver, det jag tänkte på när vi gick där på Cityfesten var hur man redan nu ser allt med andra ögon. När vi stod och mumsade på en vildsvinskebab såg vi en mamma och, vad jag bara antar var hennes två döttrar gå förbi. Båda dessa flickor, runt 7-9 års åldern går bararmade i bara ett linne och båda håller sig om armarna som för att bli varmare. Själv stod jag där med både jacka och under den kofta och jag tyckte det var lite smårått ute eftersom det duggade lätt och jag kan väl inte påstå att det var någon midsommar-värme direkt. Tänkte för mitt stilla sinne att det var tur vi fick en pojk för de är ju trots allt inte fullt lika fåfänga om att se bra ut hela tiden..... Ja man får väl i alla fall hoppas att han lär sig klä sig när han växer upp, annars blir det träningsläger hos morfar i Dikanäs med -32grader.

Dagarna har annars lunkat på i stilla mak, har varit till Meit och Kenneth ett par gånger nu när solen behagat visa sitt fina tryne. Vi gick ju in på lite pengar till en ny leksak, just precis en vattenskoter. Kenneth skulle köpa en och då blev det att alla barnen, Therese, Fredrik och Emelie passade på att pytsa till med lite pengar så alla rår om den. Tyvärr blev det inte dokumenterat det senaste accessoaren till modet för att åka vattenskoter....plastpåsar på fossingarna. Högsta modet idag är en elegant påse från Hemköp, men har man riktigt tur kan man även skymta en påse från det o så fashionabla Systembolaget.


Leksak eller....

Vi har även passat på att styra in faster Emelie på blöjbytar-spåret. En barnpiga med medfödd talang för sytandet och matandet i dagsläget och nu tänkte vi att det var dags att uppdatera barnpige-programmet till version 1.3 där funktionen "Byta kiss- och bajsblöja" ingick. Efter lite protester och buggar i programmet och med Fredrik som support avklarades första kissblöjan med bravur. Någon timma senare var det dags för det stora prestandakrävande uppdraget.....bajsblöja.... Allt gick lysande till ett obevakat ögonblick då plötsligt en stråle sköt högt i skyn och kort där efter en till. Man kan säga att faster Emelie har nu blivit fullt invigd i det heliga förbundet "Systrar och bröder av Neo's pricksäkerhet".

 
1. Liten krasch i barnpige-programmet, men som snabbt reparerade skadan.
2. Bandet till bästa kompisar binds.

Idag har vi även sett tendenser till skådespelar-talanger, då speciellt ur filmen "The Exorcist", en liten Linda Blair-wannabe visade upp sina talanger i kaskadkräkning och översköljde Fredrik i samband med en matning. Hollywood nästa eller??

Kram

Lagt på sig lite

Igår ringde tillsist BVC, fick ju ringa och efterlysa ett samtal från dem då det visade sig att de inte fått några papper från BB att lill-killen ens kommit till världen, de hade inte skickat några utskrivningspapper, men så igår hade de kommit. Barnmorskan som ringde, Anna-Karin, ville att vi skulle komma in på en vägning eftersom han var så liten och hade gått ner så mycket i vikt. Så idag innan själva ordinarietiden för barnvägning fick vi komma för en koll, nu väger han 2874g så han har gått upp det han förlorat + att han gått ett snäpp över födelsevikten. =D Hon kollade även naveln och ögonen som vi tyckt varit så geggiga och allt såg bra ut. Fick även en tid på torsdag nästa vecka då hon ska komma på hembesök, skönt att få det gjort.

Tjingeling


Uppdatering i bilder

Tänkte jag skulle ge er en uppdatering i bilder, man har ju tagit en himla massa bilder, så det kanske kan vara kul att se.

  
1. Första bilden på lill-killen
2. Far och son filosoferar
3. Sussar sött efter amning

 
1. Hunden Wilma blir sur när farfar Kenneth ägnar mer uppmärksamhet åt Neo än henne
2. Roger och mormor Helen


Massor av jättefina presenter har droppat in under dagarna vi varit hemma...

   
1. Av morbror Peter och moster Magdalena fick mamma lite skämma bort sig grejer, duschcreme, bodylotion, ansiktsmask och foot peeling
2. Moster Magdalena var även shopping sugen åt lille Neo så det blev ett antal bodys och sockar
3. Från gammel mormor Laila blev det ett sett i grönt
4. Från mammas morbror Hasse och familj fick vi "Min första bok"

   
1-2. Söta sett från farmor Meit och farfar Kenneth
3. Sett i brunt från mormor Helen och Roger
4. En jättefin tavla "Julibarn" från mammas kusin Jenny och hennes kille Daniel

 
1. Mysdress och en ap-overall av faster Therese och Jimmy
2. Ett jättefint grattiskort och ett presentkort på bio av mammas kompisar Susanna och Michael i Skellefteå

Veckan som gått

Ja man kan lugnt säga att veckan som gått minst sagt varit omtumlande. Från att bara varit två och en jättemage har vi nu blivit tre. =) En förlossningsberättelse kommer senare, men söndag började med att proppen hade gått och vid 23 tiden åkte vi in till förlossningen. Efter ett par timmar i värkar så kom vår underbara Neo kl 13:47 måndagen den 28 juli och sedan dess har inget varit sig likt. Fick ligga ett tag och ta igen oss på förlossningssalen innan det blev dags att flyttas till BB. Tyvärr hamnade vi i en sal med ett annat par som hade fått någon dag innan oss. ...man tycker ju att alla borde få var sitt eget rum, jag menar rummen behöver ju inte vara stora, bara man rymmer två sängar, i fall pappan ska sova kvar, och gärna nåt litet bord eller så, mer behövs inte enligt min mening. Det eftersom allt som hänt är nytt och främande, man vill gärna få vara själv om allt och kunna njuta av det lilla livet mer privat, bakom stängda dörrar och inte behöva viska bakom ett draperi. Resten av dagen handlade mest om att få lite info av barnmorskorna och titta på denna underbara lilla varelse. Försöka komma igång med amningen var väl lättare sagt än gjort, alla får det att se så enkelt ut men fasen också! Eller så är det Neo som har svårt att komma på själv tricket med att ta bröstet, började med lite skedmatning genom att handmjölka men senare började det gå lite bättre, men nog känns det alltid. Många säger ju att det är så mysigt och skönt liksom.... Måste väl säga att jag är INTE en av dom som tycker det, ok det kan va mysigt men man ska också vara medveten om att det känns. Självklart handlar det mycket om att bebisen ska suga rätt men Neo verkar då suga rätt men nog fan gör det ont ibland ändå. :/
..hm var var jag.... Jo, vår lill-kille hade dock fått i sig rätt mycket fostervatten så han hostade och kräktes rätt mycket. Fy så jobbigt att se hur den lilla kroppen spände sig som en fiolsträng i försök om att få upp vattnet, och inget kan man göra för att hjälpa till heller. :(  Grattis-sms:en haglade tätt där ett tag då vi meddelat alla via sms, lättast att göra så från början, så fick man ta telefonsamtal senare.  Till natten bestämde vi oss att Fredrik skulle inte sova på BB utan åka hem och se till att vila ut för att kunna lösa av mig på dagarna på BB. Första natten gick väl rätt ok, det var bara så jobbigt att hela tiden försöka vara tyst och stressen som kom av att Neo skrek och väckte de andra i vårt rum.

Tisdag var det dags för barnrond, en läkare tittade och lyssnade på Neo och sa att allt såg bra ut. som tur var så kräktes han upp rätt mycket fostervatten när vi va inne hos barnläkaren. Eller tur och tur, tråkigt för honom men det var bra att hon fick se att han hade fått i sig mycket, inte för att hon gjorde något speciellt men ändå. Fredrik föräldrar, syskon, syskonbarn och farmor kom upp på en snabb visit så de fick träffa lillen. Annars var det rätt lugnt, såg till att klara av lite telefonsamtal till nära och kära.

Natten till onsdag var en tuff natt, Neo var i stort sett otröstlig när det kom till amningen så jag fick ringa efter en barnmorska för lite assistans. Hon försökte hjälpa mig så gått det gick men efter en stund gick hon och hämtade en kopp med mjölkersättning som hon gav honom, och efter den koppen sov han som aldrig förr. På morgonkvisten när han vaknade och var på samma sätt bad jag barnmorskan att han skulle lite ersättning nu också vilket han fick och han mådde så bra så. När barnmorskorna som bytte av natten kom sin runda berättade de att de skulle ta ett bilicheck för natt-personalen hade tyckt han var så gul i hyn. Siffrorna vid testet var lite för högt så de tog blodprov för att se om han skulle behöva sola för gulsot. Vi fick även ta naken-vikt där de konstaterade att han gått ned lite för mycket i vikt så nu skulle vi börja med målvikter, dvs väga, amma från båda brösten ca 10-15 min och sedan väga igen. Detta med jämna mellanrum, så från runt 14 tiden fram till läggdags sögs det nu något vansinnigt på brösten. Tillslut funkade det inte längre, det gjorde så vansinnigt ont att jag i stort sett inte pallade mer, då kom de med en amningsnapp till undsättning. Snacka om vilken skillnad det blev med den här "sombreron" som jag och Fredrik kallar den (den ser nästan ut som en sån där mexikansk hatt...). Efter jag fått den så måste jag säga att det gick lite bättre med amningen, men istället får han i sig lite mer luft. Men hellre det och han får i sig mjölken än ingen amningsnapp och det inte går att amma och han inte får i sig någon mat. Utifrån målvikterna kunde de se att han fick i sig lite mat i alla fall, men vi skulle fortsätta med dessa. Under dagen tog det också fler bilicheckar + ett till blodprov pga hans gula hy, men även ett PKU-prov och ett första bad.

Torsdag fortsatte man ta bilicheck och målvikter, vi hann även med ett till besök hos en barnläkare. Vi hade under onsdagen pratat med en barnmorska om att få åka hem på torsdagen och det lät som att vi hade chansen att göra det, men när de kom och sa allt det här med checkar och vikter så förlorade vi hoppet en aning, jag menar man vill inte ligga där mer än nödvändigt. Visst är det skönt att alltid ha någon att fråga men samtidigt så på BB så är det barnmorskornas väg eller ingen. :/ Självklart vet de väl vad de talar om men det är frustrerande för en som är ny på detta att hela tiden få olika bud från olika barnmorskor. *suck* Efter många om och men så fick vi beskedet att om det sista bilicheck-testet var grönt fick vi packa vår väska och åka hem, men vi fick en tid till BB-mottagningen för en bilicheck och målvikt under fredagen. Gissa om det var skönt att sätta sig i bilen och åka, och än skönare att få kliva in i sitt eget hem och känna lugnet och få ta en varm skön dusch i godan ro. Mamma och Roger kom förbi då de just påbörjat sin husvagnssemester och snabbt var Neo som klistrad i mormors famn.

Fredag blev det som sagt ett återbesök för bilicheck och målvikt, båda som såg bra ut. Han är fortfarande lite gul i hyn men de värden de fick vid bilichecken var under gränsen för att blodprov var tvungen att tas. In en snabbis på BB igen för att ta en ny bild som skulle läggas ut på www.lg.se, de hade lyckats slarva bort vår första bild. På väg hem stannade vi på Babyproffsen och köpte en "barnvakt", ammningskudde och ett mjukdjur. Senare på eftermiddagen kom mamma och Roger förbi och stannade på middag, de skulle åka vidare mot Norrköping och Kolmården på lördag och ville sno till sig en sista snus.

Lördag, en lugn dag hemma. Vi gjorde egentligen inget speciellt utan var bara hemma och njöt av friden och underbara Neo. Fast natten mot lördag var väl mindre trevlig, han vaknade ständigt kändes det som och var aldrig riktigt nöjd. :(

Söndag, den här natten gick lite bättre i alla fall, fick sova fler timmar mellan amningarna. Annars så var det en lugn dag, Neo var rätt belåten större delen av dagen så jag och Fredrik passade på att unna oss lite gott och en film - Wanted med Angelina Jolie och Morgan Freeman. Helt ok faktiskt, sevärd.

Måndag och Neo är en vecka.... Stora killen... ;) Fixade med lite grejer som kunde vara bra att ha, försökte städa undan lite då det är lätt hänt att grejer blir liggande eftersom det är en annan lite varelse som kräver uppmärksamhet.

Nä dags för sängen och fundera om det är något av vikt som jag glömt att nämna här. Men tro mig, det kommer mer uppdateringar och BILDER!!

Natti

Neo, en vecka

Vår lilla prins är en vecka idag.... *hihi* Va fånig man är egentligen men vad ska man göra när man är så solt över sitt underverk?!

En liten bild av killen och sitt mjukdjur.


Lovar att komma med en uppdatering imorgon så ni får veta vad vi haft för oss den senaste veckan.

Natti alla goingar.

Älskade Neo <3

Nu är lille Neo här.

2008-07-28
2748g och 49,5cm




Kommer med mer uppdateringar senare.

RSS 2.0