Härligt härligt

Åh vilken härlig dag det har varit idag. Redan när jag gick till bussen imorse där strax före kl 6 var det ritkigt varmt och skönt ute, o alldeles blå himmel till på köpet. Har visserligen haft fullt upp på jobbet idag, 3:orna kom tillbaka från USA igår och idag ville i stort sett alla se över sina betyg inför slutbetygen på lördag....som om vi inte redan hade tillräckligt med jobb. Men allt gick smidigt i alla fall. =) Eleverna i 3:an hade mösspåtagning idag och utspark, så kul att se alla få fint klädda, att de sen kom ner kladdade med ägg, matolja, kaviar och annan gregga var väl en annan femma. Luktade gott i solskenet och värmen..... *errrhhmmm*

Har dock insett att jag börjar svälla lite nu. Efter i stort sett en hel dag på fötter så kan jag säga att kanten där sockan slutat syns rätt tydligt. Ska se om jag kanske lyckas få till ett bild bevis imorgon. Fast det går ju ner sig rätt fort. Annars så är allt bara fint med mig och magen, men visst är det några helomvändningar lite då och då som får en att sätta i halsen. Men det är bara att le och vara glad, så länge pyret rör sig är jag nöjd.

Nä börjar bli dags för sängen mina vänner.

Puss

En härlig start på veckan

Sista veckan på jobbet börjar bra med ledigt. =) Har spenderat ett par timmar på stan för att fixa lite smågrejer som behövde in förskaffas. Ny mascara, klet till magen, ankelsockar, topp, linne och capribyxor ala mamma-modell osså ett par skor ballerinastil. Fredrik i sin tur fyndade sig ett nytt dataspel.



Igår, söndag och Mors dag, hade vi riktigt härligt väder. Åkte och hälsade på Fredriks föräldrar i samband med att vi skulle gratta Meit på Mors dag, blev sittande där ett par timmar, det är ju så härligt ute i solen. Passade på att ta några kort på Ida och Wilma. 
image102
Wilma och Ida letar stenar... Syns det att de tillhör samma familj...?  

Det har även varit en liten marknad här i Skutskär i helgen. Vet egentligen inte om jag vill kalla det en marknad, ett fåtal marknadsstånd, kanske 5-6 på sin höjd. Men fyndade en knytklänning och en tunika osså lite godiremmar naturligtvis. ;p
 
Insåg att spegeln hade en eller två fläckar på sig, men orkade inte ta om korten efter jag torkat av den. Men en liten tjockis syns väl i alla fall.

Puss på er.


Nita barnmorskan....?

När man tittar ut skiner solen, himlen är blå, gräsmattan är grön och blommorna blommar osså öppnar man altandörren i hopp om värme och ett stilla ro. Istället möts man av kyligare vindar och grannens envisa ved-kapande. Den här grannen har nu kapat ved i vansinne!! Som Tessan sa igår när vi blev bjudna på grillade hambrugare på hennes nyinköpta gasolgrill....som hon är rädd för... Vad skulle jag komma till...jo, hon sa att snart ser man inte hans kåk pga den enorma hög med kapad ved som han förbereder inför den kommande vintern(!). Precis den inspiration man vill få nu så här i början av sommaren. Hur som haver, det är den gubbens problem, tro inte ni kommer se mig med rumpan i vädret för att plocka undan ved hos honom.

Onsdag - äntligen en ledig dag mitt i veckan. Dagen kantades mest av att vänta till klockan 15 då det var dags för en träff med min underbara barnmorska Helen. Nu var även Fredrik hemma så han kunde också följa med. Allt såg bra ut, lite lågt järnvärde dock så nu blir det att försöka få i sig de "enorma" järnkapslarna. Men förr eller senare måste det ju gå att lära sig svälja dessa bjässar. Så var det dags att lägga sig och fram kom "micken och bandspelaren", den här gången gick det betydligt lättare för henne att hitta hjärtljuden. Fast riktigt nöjd var han nog inte, kilade iväg vid ett tillfälle men det gick fort att hon hittade hans gömställe. Sen var det dag att klämma på magen. Fredrik blev nästan lite orolig när han såg hur "våldsammt" hon tryckte, klämde och kände, men hon försäkrade honom om att det inte var något fara, pyret låg väl skyddad. Tur hon sa det annars hade han nog nitat barnmorskan... ;) Hon hittade huvudet vänt neråt och Fredrik kunde faktiskt se formen på huvudet när hon kände om det fortfarande var rörligt. Fast det är ju 10 veckor kvar så han lär nog hinna vända sig igen.

Puss o kram


Liten uppdatering, ska skärpa mig.

En kort uppdatering, blir långt mellan gångerna nu och det är väl inte meningen. Men det är så mycket som kommer emellan och är det inte det så är jag så tankspridd så jag glömmer bort att skriva. Inte lätt alltid...

Ja vi har i alla fall köpt en barnvagn nu, bild kommer senare. Det blev Fredriks syskonbarns gamla vagn, faktiskt jättefin så jag är jättenöjd. Skönt att inte behöva lägga ut så otroligt mycket pengar på en vagn.

Annars så har man väl bara jobbat, förra veckan blev lite väl mycket. Jobbar egentligen 8 tim/dag 4 dagar i veckan, men det blev nästa alla dagar, alla utom söndag. Måndag gick jag in extra för vi skulle få in betyg från lärarna, tisdag blev det lite över 3 timmar övertid pga mycket betyg som skulle in innan betygskonferensen lärarna hade på onsdagen. Onsdag bara 45 min övertid pga betyg, lördag 6 timmar pga Öppet Hus på skolan. Tur är väl att det inte är så varje vecka. :) Det är ju kul att ha mycket att göra men visst måste jag erkänna att det känns att man jobbat mer än vanligt. Men ska inte klaga.

Annars är allt bara fint, magen växer och pyret verkar ha en radar till de trängsta ställena där den väljer att göra sina kullerbyttor. :)


Magen v29

Puss o mys!

Sista träffen...

...ja för föräldra-träffen ja! Ett par hade i alla fall försvunnit i sorteringen till den här träffen, får väl bara hoppas och tro att hon fått vid det här laget, annars bör de väl sätta igång henne. En tjej var beräknad till idag och en annan till onsdag så det är bara att hålla tummarna att allt går vägen för dem båda. :) Lite tråkigt bara att det var sista gången, är ju kul att gå på sånt tycker jag, träffa lite folk och få se hur de andras magar växer. Men det ska väl bli en parvel av den här ändå.

Hade även en träff med barnmorskan idag och allt så bra ut som tidigare. Magen växt 1 cm och ökat lite i vikt sen sist så allt går som på räls. Passade på att prata med min barnmorska om de domningar jag fick igår (söndag)... Började höger sida på ryggen vid skuldran, gick över till armen och handen (mest centrerad i handen), ner över benet - vaden och stortån, näsan och sedan höger sida av munnen och tandköttet. Väldigt obehagligt med Fredde surfade runt lite och hittade att sånt kunde inträffa pga viktuppgång och att det trycker mot nerverna. Men till saken hör att en stund efter domningarna försvunnit åkte jag på migrän och jag brukar ju ha domningar som ett varningstecken, men tänkte faktiskt inte på det den här gången, mest troligt pga de "rörde" på sig så mycket. Idag är allt bra men barnmorskan rådde oss att ringa på förlossningen om det skulle hända igen.

I fredags fick vi även vår första "barn-grej" som vi köpt. Eftersom vi har rätt litet här hemma så behövde vi något som inte var så utrymmeskrävande då det kom till skötbord så därför fick vi denna som ett brev på posten.


Skötbordet "Tvättbjörne" från Barnfyndet.

Kram kram

Deklaration..... iiikkk

Hua, tala om att deklaration kan ge en mardrömmar. Personligen fattar jag noll men jag är sååå tacksam att vi har Freddes syrra Therese som kan hjälpa oss. Så med andra ord så är deklarationen för i år klar tack vare henne.

image94
Tycker denna stämmer in rätt bra. :)

Druckit bira

Fick på jobbet i tisdags en något ovanlig kommentar från en som kom in i fikarummet. Satt där i godan ro med mitt päron och Dagens Industri när en man kommer in och utbrister...
"Oj vilken mage, har du druckit bira??"
Tja vad kan man säga?! Det var bara att hålla med....

RSS 2.0