Vi bromsar på lördagar

Av nån anledning rusar dagarna bara iväg nu, hinner knappt med själv. Så länge jag hinner stoppa mig att stiga upp kl 5 på lördagar för att åka till jobbet så är jag glad. =) Nä men allt går bra i alla fall, har varit ensam två dagar nu och det har gått bra, inget som inte går att lösa så att säga....det är väl det norrländska lugnet.

Bebisen sparkar och lever om, läckert att känna, såg till och med en spark när jag låg och kika på magen här om dagen. Fredrik har ännu inte fått känna nån spark även om han titt som tätt kommer och ska känna när han hör hur jag fnissar till för mig själv. Det kommer, men man vill ju att även han ska få känna nu hur det känns.

Nu är det spikat och hamrat om att vi åker upp till Dikanäs över påsken, åker torsdag och kommer väl hem någon gång söndag eller måndag skulle jag gissa. Ska bli skönt att få komma bort lite och bara rå om oss, komma hemifrån helt enkelt. Sen ska det blir så otroligt kul att få träffa alla igen, mamma och Roger, pappa, brorsan och Maggan, mormor, kusin Linda-Marie med fam och kusin Mats med fam. :)

Nä nu får det bli "Mannen som snackar med hundar" en stund innan CSI börjar. 

Kram 

Gömda skatter...

Har idag ägnat 1 timma åt att stirra på 8 hjässor, lyssna till pennors krafsande och lysrörens surr....har suttit skrivvakt under kemiolympiaden. 8 elever från Forsmarks skola satt i dag 3 timmar och gnuggade sina geniknölar inför årets kemiolympiad, tyvärr tänkte inte jag på att kanske ha med något att läsa så istället blev det att bara sitta tyst och titta. Mycket kan man få se när folk är så inne i vad de gör, en grävde efter gömda skatter....om han hittade något vill jag inte spekulera i, en annan övade flitigt på sitt snurrande av penna på tummen och andra satt bara med huvudet i ena handen och skrev och skrev och skrev. Kan inte för mitt liv komma på tanken varför man skulle vilja utsätta sig för något sådant, men det är väl klyftiga elever som går på den här skolan så jag håller tummarna för dem.

Och nog är det typiskt! Tro inte att jag blev erbjuden mer jobb... Tjejen som jag haft mycket kontakt med på Forsmark ringde idag och undrade om jag var intresserad av ett annat uppdrag direkt efter det på skolan är över, det är ju verkligen jättekul att de tänkte på mig men det är ju typiskt! Det har varit torka fram tills man blir gravid och nu lossnar det. Berättade ju hur det låg till och hon sa ju att då är det uppdraget inte något att tänka på men hon undrade om det var så att jag kanske va intresserad av något litet fram tills det är dags för bebisen att komma, sa ju att förutsatt att jag får må bra så är det ju klart att man är intresserad av att få jobba. Så vi får väl se vad som händer här efter maj. =)

Nä nu är det natti om jag ska orka upp imogon.
Kramen


Lilla hjärtat

Helgen som var har gått lugnt fram, efter en otroligt god lunchbuffé i fredags på kinarestaurangen här i Skutskär blev det en tripp till Sala för att hälsa på ett par kompisar från Azeroth (WoW) Jonas och Jenni. Man är ju van att prata engelska i spelet eftersom Jenni är från Finland men när man väl ska prata öga mot öga låser sig allt. En sak är att prata i jobbsammanhang men så där privat då har 60% av all engelska kunskap blivit totalt bortblåst, så det är ju tur att hon ändå förstår lite svenska. :)

Lördagens uppdrag blev att rensa avloppet i badrummet, tänkte jag skulle passa på nu innan man blir för stor om magen och inte kan ligga och krypa på golvet. Och nog blev det bättre alltid, efter jag duschade dagen innan såg det nästan mer ut som om jag tagit ett bad på golvet....

Har idag varit på besök hos barnmorskan, har nu fått min "egen" barnmorska så att säga, en ny tjej som har börjat här, hur gullig som helst. Allt såg jättebra ut sa hon och vi lyssnade även på lilla hjärtat som slog där inne. Ska ta kontakt med min husläkare och få utskrivet ett recept för nässpray som tydligen ska vara bra när man har graviditesnästäppa. Tur det finns något som kan lindra, nog för att de här plåstren har ju funkat bra men då kostar det ju också. :/ Hon konstaterade även att jag nog har lite problem med foglossningar, men jag får hålla tummarna på att det räcker med det jag känner av nu och att det inte blir mer. Men som sagt, annars såg allt bra ut.

Sköt om er alla.

Puss o kram

Sen uppdatering

Det blir en sen uppdaterning men dock en uppdatering. =)

29 feb var det dags för ultraljud igen, det vid v 18. Den här gången fick vi en jättegullig tjej som verkligen gjorde besöket lyckat. Hon var så lugnt och förklarade allt hon gjorde och såg. Va väl kanske för lite kissnödig när vi kom dit, hon hade lite svårt att få en bra bild på krabaten men tillslut gick det i alla fall. Däremot låg den som en krok så hon hade lite svårt att få en bild för att kunna mäta, men med lite lock och pock så lyckades hon och hon sa att allt så jättebra ut. Enligt hennes beräkningar är det nu planerat till den 30 juli, hade ju fått datumet 29 juli tidigare så de var ju rätt första gången också.

Alla som gjort ultraljud förr vet ju vad jag talar om men snacka om läckert alltså. Jag och Fredrik satt väl som och gapa hela tiden. Hon kikade på lilla hjärnan och konstaterade att den såg bra ut, som en oknäckt jordnöt och så skulle den sen ut, där kunde hon också se att det inte var några problem med ryggen. Vi fick även se hjärtat slå, linsen i ena ögat, urinblåsan... Vid ett tillfälle såg vi hur den drack fostervatten och ett annat så vikade den åt publiken.

Hon frågade oss om vi ville veta könet men vi avstod, eller Fredrik ville veta men jag vill vänta tills det är dags. Fast Fredrik tror att hon försa sig vid ett tillfälle....men det låter vi vara osagt här. ;)

Annars så är allt bara fint, känner hur det sparkar och lever om, vissa dagar mer än andra. Ibland känns det som att det är en riktig fotbolls-spelare där inne, blir bara full i skratt när det sparkas, sån härlig känsla. =)

Bilder från ultraljudet
 
Bild 1: Framifrån, man ser ansiktet, ögonen, näsan och nästan en leende mun. Vilar huvudet på moderkakan.
Bild 2: Från sidan, "ostkroken" som hon kallade det, knäna nuddar nästan pannan.
Bild 3: Från sidan men här ser man tydligt handen och fingrarna.
Bild 4: Bakifrån, man ser ryggraden och revbenen.
Bild 5: Profil på huvudet.

RSS 2.0