Äntligen

För ett par veckor sedan upptäckte vi en vattenskada i köket. Fredrik kände att det var lite upphöjningar här och var på klickgolvet i köket och la sig ner för att kolla lite... Under diskmaskinens plastlåda var det fullt med vatten! Så det var bara att dra ut diskmaskinen och börja försöka torka upp så gott det gick, medan jag gjorde det ringde Fredrik försäkringsbolaget som ville veta ungefär hur mycket det rörde sig om så Fredrik fick ta upp en golvplanka så vi kunde kolla under hur det såg ut. Plankan han tog loss var blöt under vilket även golvet där under var samt upp en liten bit på gipsskivorna som sitter på väggen. Fredrik meddelade detta till killen på försärkringsbolaget som han var i kontakt med och vi fick veta att vi skulle bli kontaktade dagen efter av en bygg-gubbe. Den här killen som försäkringsbolaget hade kontaktat verkar allt annat en engagerad och till vår lycka var han inte intresserad av att ta på sig det här jobbet, så tillsist blev vi kontaktad av ett nytt byggföretag. Där fick vi veta att de hade lite fullt upp men vi fick i alla fall veta vilken vecka de skulle dyka upp. Så efter mycket strul och väntande så har vi äntligen kommit igång. Killarna från byggföretaget ringde imorse och efter ett par timmar knackade det på dörren och här var dom. =) Mycket trevliga killar som direkt började plocka bort diskmaskinen och mer av golvet och såg fort att det var rätt mycket, många plankor av klickgolvet var blöta/fuktiga på undersidan. När jag kom tillbaka efter att ha hämtat Neo på dagis var ytterligare 2 killar där med underliga verktyg. Någon typ av lasermått och nån grej som kände av hur fuktigt det var....misstänker jag i alla fall. Innan de 2 killarna åkte sa de att vi nu bara kunde välja vad vi vill ha för golv i köket. YES!!!! Vi var lite oroliga att de bara skulle byta en del av golvet så vi skulle få en skarv, men det sa Fredrik ifrån att det ville vi inte ha och de förstod vi så NU FÅR VI NYTT GOLV I KÖKET!!! =) När Neo vaknar ska vi åka iväg på Krauta och kolla lite golv.


1. Som det såg ut när vi upptäckte vattenskadan.
2. Så här ser det ut idag.

Slapparkväll

Tänk va... Ikväll är jag både utan barn och karl, sonen sover över för första gången hos farmor och farfar och karln jobbar nattskift och kommer hem imorgonbitti. ...och vad gör man? Sitter just nu med tandborsten i munnen och är snart klar för att hoppa i säng. En perfekt kväll va?! Äh spela roll, har absolut inte gjort nåt vettigt idag/kväll, bara slappat och inte lyft ett finger, men man får faktiskt göra så ibland. :)
På något sätt maler det ändå i huvudet "bäst att se till att hoppa i säng snart, vill ju vara någorlunda pigg när Neo vaknar", tala om att allt går på rutin nu.
Inlägget känns lite osammanhängande, men det får det vara, hjärnan har varit satt på viloläge sedan klockan 13 idag. :) Nu är det sängen och "Flickan som lekte med elden", hinner väl en sida eller två innan ögonen står i kors.

Natti

Inte "Superman" utan "Supermom"

Har insett att man som mamma är en typ av superhjälte, eller hjältinna kanske man ska säga. Och ett av vårt bästa vapen är vår superhörsel när nattens timma gör sitt inträde. Märker hur man omedvetet lyssnar efter sitt barn, om denne utstöter minsta lilla knyst är det nästan så att man vaknar till och drar en suck över att nu är han vaken, jag som ville sova. Ibland är det som att man inbillar sig att man hör det lilla knyttet jämra sig från sitt rum, men inser snabbt att det är en sömndrucken yra. Kan komma på mig själv att ibland ligga och anstränga mig för att höra in till hans rum, vill försäkra mig att jag hinner upp om han skulle vakna till så jag kan söva honom igen innan han blir allt för vaken. Blir lite irriterad och uppmanar mig att skärpa mig, skulle han vakna så kommer han att höras, ropar "mamma" eller så grinar han lite och det går inte att ta miste på.


Supermom to the rescue....

Uppdatering?

Ja nu var det ju det där med att komma igång och uppdatera bloggen nu när man har fixat till den. Frågan är ju bara vad man ska skriva om för svammel....

*eko* *eko* *ekooo* Måste erkänna att det är ganska tomt på ideer att blogga om, sitter här och funderar... Ska man skriva om svininfluensan som influerar alla bloggar och tidningar vart man än vänder blicken? Nä, känns som att den är redan så omskriven så vad jag tycker till om den kvittar. *dumdidumdidum* Hm...äh tror jag lägger ner för ikväll...om jag inte kommer på något senare dvs.

Nytt utseende

Så då var bloggens utseende uppdaterad. Känner mig riktigt nöjd faktiskt, får se bara hur länge det varar. ;)

Mixtrar lite...

Har fått ett infall och grejar just nu med utseendet på bloggen, känner att det skulle behövas en ny design så jag tänkte försöka mig på det. Tror att suget efter att blogg mer kan öka om jag får till den som jag vill, vi får väl se. ;)


Just ja...

...kom ju ihåg att jag fyllde ju faktiskt år för ett par dagar sedan...tro nu inte att jag fiskar efter gratulationer utan jag ville bara berätta om mina fina presenter. Eller den jag är mest stolt över är den jag fick av min underbara sambo. Gissa vad?! Tror inte ni kommer på det, men det var en tatuering! =) Har länge velat ha en och sedan vi fick Neo har jag varit fast bestämd om att tatuera hans namn någonstanns, men eftersom jag varit osäker på vars jag vill ha den så har det ännu inte blivit av. Men nu så hade Fredrik gjort slag i saken och bokat en tid samt betalat handpenningen så nu finns det ingen återvändo. ;)


Onsdag 4 nov kl 10:00...

Fick även ett par andra presenter som också var jättefina. =)

  
1. Reseväska av mamma och Roger
2. Ljuslykta med doftolja av Meit och Kenneth
3. Snö armband av Maria

  
1. Blommor från Therese, Christoffer och Kevin
2. Doftolja och ljuslyktor av Sonja och Lennart.
3. Svart kruka och plastblomma av Meit och Kenneth

Förutom detta fick jag även lite pengar från pappa, mormor och Fredrik föräldrar. Tack alla underbara!

Lite foton att bjuda på

Tänkte det börjar vara dags för en uppdatering på den här bloggen, är ju som sagt länge sedan, men det är bara att acceptera att det går lite segt på den fronten.

Jag och Neo har hunnit vara och hälsa på i Boliden hos mina föräldrar i 2 veckor, vi tog flyget upp den 10 augusti och kom hem den 25:e. Där har vi mest umgåtts med min mamma och hennes sambo samt pappa och han sambo, min turismklass hade klassfest så det har jag också hunnit med samt att träffa min allra goaste kompis Maria. Jo just det, vi hann ju med en tripp till fjällen också, hälsade på min mormor och fiskade lite. =)

Nu har vi varit hemma en vecka och nästa måndag börjar Neo på dagis, ska bli riktigt spännande.

Några bilder kan jag väl bjuda på också.

   
Allt från mammas trädgård.
1. Nån variant liljor.
2. Ett stentroll.
3. En akleja "svävar fritt".
4. En svamp gömmer sig bland blommorna.


  
1. Dikasjön i solnedgång.
2. Löv från ett pilträd.
3. Rönnbär mot himmlen.

RSS 2.0