Fick mig att tänka till

En morgon när jag var uppe med Neo zappade jag runt bland kanalerna och hamnade på ett program om fettma och läkaren sa något som etsat sig fast i mitt minne nu när man blivit förälder. Han sa något i stil med:

Barn som alltid tvingas äta upp (tömma tallriken) och gå från matbordet proppmätta, får en tro om att det är så de ska känna efter varje måltid och därmed ökar risken till övervikt vid tidig ålder.

Något som jag aldrig tänkt på, det är klart att risken finns att ett barn får den tron att när jag går från matbordet ska jag vara proppmätt. Självklart är det svårt att veta när ett barn är mätt, men å andra sidan ser man ju redan nu när Neo är 8 månader när han är mätt. Han förlorar intresset för maten och vänder bort huvudet när man kommer med skeden, inte ens lirk funkar, då är han mätt helt enkelt. Och samma borde ju vara för äldre barn skulle jag tycka, självklart är det ju bara spekulationer eftersom Neo är mitt första barn så jag har ju inget äldre syskon att jämföra med, men själv tycker jag det låter logiskt i teorin.

Förr i tiden

Svårt att komma på något vettigt att skriva på den här bloggen då ens liv just nu handlar om grabben och eftersom han har en egen blogg blir denna lidande.

Nåja, något ska vi väl kunna komma på att skriva om....

Tja vi kan väl ta melodifestivalen, är lite sen att tycka till om det spektaklet men det är ju alltid något. Tidigare har jag tyckt det varit rätt skoj att följa melodifestivalens alla omgångar men i år såg jag första deltävlingen och en eller två låtar i finalen... På något sätt har charmen med tävlingen försvunnit helt och är inte längre rättvist för alla deltagare. Nu ska jag egentligen inte säga för mycket eftersom jag inte följt tävlingen i år men av det jag såg så förstod jag mig verkligen inte på röstningssystemet. Alla låtar var tillgängliga för röstning en viss tid, efter ett antal minuter tas de som fått minst röster bort och då går det bara att rösta på det som ligger i topp... Fattade jag det rätt? Och för att inte tala om det där med utmanare eller vad nu i hela friden det handlade om... Nä ska nog inte spekulera mer i den röran eftersom jag inte har något koll, men detta var något som gjorde att jag tappade suget för melodifestivalen i år.

Tacka vet jag förr i tiden.... Herregud, märks att man börjar "komma upp i ålder" om man låter en sådan fras yttra sig. *gulp*

Äntligen

...kan jag också säga att jag sett "Twilight" och liksom alla andra jag pratat med om filmen måste jag säga att den var helt underbar. Kan inte sätta fingret på det men på något sätt är den väldigt olik alla andra filmer jag sett, på ett mycket mycket bra sätt. :) Jag och Fredrik såg den igår efter Neo somnat och som vanligt när man har en bra och spännande film så är aldrig en godispåse det bästa att ha på bordet. Omedvetet slinker en efter en godis ner tills man ligger men en smällfull mage och ångrar 2/3 av allt godis man ätit. ...jag menar det var ju lördag och lite godis måste man ju få äta. ;)


En tävling att tipsa om

Snubblade över en tävling jag vill tipsa om.


RSS 2.0