Tråkigt måndag med huvudet i det blå

Usch och fy, måndag, en dassig måndag till på köpet. Det är sånt där tråkigt "vitt" väder ute idag bara moln och allmänt tråkigt helt enkelt. Hade det åtminstonde varit lite sol hade man kanske kännt sig lite piggare i alla fall.

Men jag har nåt kul att tänka på i alla fall. Satt och läste genom bloggen nyss och såg just att jag inte gjort  nåt inlägg om det tidigare, mitt huvud är väl uppe i det blå varför jag inte fått in det redan. Jag och Fredrik ska flytta, vi har köpt radhus!! :D Ett jättefint radhus här i Skutskär och vi blir faktiskt grannar med hans syrra. Egentligen är det inget man absolut behöver göra med det innan man flyttar in, men vi har lite planer så vad vi skulle vilja göra. Det som står högst på listan är att öppna upp vardagsrummet lite mer, just nu är det en aning litet och vi skulle vilja ha det lite större i alla fall. Men köket är så otroligt fint, de som bodde där tidigare har smak det kan man lugnt säga, fast det är ändå en del småplock som ska fixas. Fast det känns ändå kul, då blir det mer vårt, man har fått varit med och gjort något på det liksom. Huset är på ca 94 kvm, 4 rum och kök + en liten gräsplätt på baksidan. Redan 1juli får vi börja flytta in, de som säljer har redan flyttat ut i stort sett så det känns jättekul att få vara där i sommar.

Här är några bilder från huset, det är tagit med mobilen så kvalitén är inte så bra men något att titta på i alla fall. :)

  
Köket och matdelen.

 
Altan och baksidan som man kommer ut på via köket. Det är en vit syren som pryder den lilla gräsplätten.

 
Vardagsrummet som är väldigt litet, det var svårt att få en bra bild.

   
Sovrummet, mellerstarummet och det minsta rummet, alla dessa rum ligger på övervåningen.

Igår va vi och köpte utemöbler att ställa upp på altan, åkte till en butik som heter Owe Janssons i närheten av Valbo. Kan ju bara säga att där fanns det utemöbler!!! Hur mycket som helst....det var lite svårt att bestämma sig där ett tag. ;) Men det blev i alla fall ett bord med två stolar och en soffa, längtar att ligga och småslumra i soffan i sommar.

Så nu vill man bara komma igång och flytta och få allt klart, sen får alla komma och hälsa på. :)

Sola vs Shopping

Helg, guuu så skönt!! Men är i valet och kvalet, vet inte om jag ska hoppas på vacket väder och sol vilket innebär stranden och lapa sol eller på lite halvtaskigt väder och istället åka in till Gävle för att shoppa. Valet är svårt, älskar att ligga och känna hur solen värmer men å andra sidan skulle jag vilja ha en ny bikini för att ligga och lapa sol i + ett par shorts...och ett linne kanske....ja just ja ögonskugga...och egentligen mascara också... Hm börjar bara se hur pengarna får vingar och flyger sin kos. Håller nog hellre tummarna på sol och envis soldyrkan, förhoppningsvis bränner man inte inte lika mycket den här gången. Har ju som sagt införskaffat solkräm OCH efter-sol kräm så nu är man väl lite mer förberedd, eller det kan man ju hoppas i alla fall. Men om man nu skulle bränna sig lika fasligt som förra gången så får jag väl hoppas på att Fredde också bränner sig, då kanske vi kan köra en favorit i repris, pricken och tomaten. Jag va alldeles prickig på bröstet och Fredrik hade antagit den diskreta färg som pryder en tomat. :)

Kräftvarning!

Kan väl lugnt säga att här hemma kan man om man är oförsiktig bli misstagen för en kräfta, eller två kräftor för att vara exakt. Vi va ut i det underbara vädret idag, tog Fredriks pappas båt till en härlig stand och låg där ett par timmar. Solen gassade och vinden fläcktade så vi hade det riktigt härligt. Hann till och med grilla lite korv......mumma för magen. Och aldrig förr har jag väl badat så tidigt in på sommaren...tror jag, men det årets första dopp blev av idag. Känner mig riktigt stolt! :) Tur var väl att Fredriks pappa ville ha båten där på eftermiddagen, annars hade vi säkerligen legat ett par timmar till....och jag vill inte ens föreställa mig hur man skulle se ut. Kan väl lugnt säga att vi matchar varandra, rött och vitt. Det som gör mest ont är väl på fötterna och upp en bit på smalbenen, men ska man bli fin får man lida pin.

After sun-lotion ftw, synd bara att de ligger så fint nedpackade i en låda i ett magasin. :'(

En varm sommaräng

Nu är det länge sedan jag lämnade några avtryck här, har ofta tänkt att logga in och skriva några ord men har inte orkat eller vetat vad jag skulle skriva om.

En rolig grej inträffade för ett par dagar sedan och jag kan inte släppa tanken från det. Hihi jag kommer få sota för det här men det här är bara för lustigt. *hihihi* Förlåt älskling men jag måste...
Fredrik tvättade kläder i söndags, sina arbetskläder och det är väl inge mer med det, arbetskläderna behöver ju också tvättas. Det lustiga inträffade dagen efter, han kommer hem och säger att det är mitt fel att grabbarna på jobbet mobbar honom. Vid frukosten på morgonen... "Sniff sniff" hörs. "Men...." "sniff sniff" "Va fan det luktar ju som....sniff sniff....varm sommaräng!" Killen som påpekar det lutar sig mot Fredrik och sniffar lite till, "Det är ju du Wassberg!" När Fredrik tvättade hade han gett sig den på att arbetskläderna skulle bli rena, dvs mycket tvättmedel och ännu mer sköljmedel, 1½ kopp/kurk för att vara exakt och då talar vi om Comforts stora flaska.... 1½ kopp är ca 140 ml och den mängden rekommenderas till tvätt på 6-7kg. Inte undra på att han går runt och luktar sommaräng på jobbet. *hihihihi* Så jag gissar väl att mina dagar som inköpare av sköljmedel är över.

RSS 2.0