En lite tripp

Det blev en oväntad lite utflykt idag. Fredde ringde medan jag var på jobbet och frågade när jag slutade, han berättade att det visat sig att han tappat sin plånbok på en mack i Österbybruk så då skulle han plocka upp mig innan han hämtade den. Vi började men en tripp till Öregrund, glass va tanken i och med det underbara vädret, klarblå himmel, sol och varmt. Men väl där var det dåligt om öppna glasshak så det blev middag istället, oj så gott det var. Satt på en uteservering och käkade, klart det drog väl lite kallt då och då, men i övrigt helt underbart att sitta ute. Efter vi ätit klart styrde vi kosan mot Österbybruk och macken som hans plånbok tillbringat natten på. En härlig liten oväntad tripp måste jag säga.

Tyvärr så var det ju så oplanerad därför blev det inget stopp hos min vän Jenny som bor i Österbybruk.
Till Jenny: Vi får planera in något, är ju så nyfiken på ert hus. :)

Kramar

Nytt KK

"Kom så går vi in här..." "Där kan du sitta..." "Rör dig lite åt vänster..." [klick klick klick] "Så då var det klart, gjorde väl inte så ont?" Så gick det till när ett nytt KK kom till. ....körkort alltså!!! Ja som ni förstår var det dags för förnyelse av körkortet, har väl dragit på det in i det längsta men nu gick det inte längre. Nåja, man överlever. ;)

Har varit hos BM idag och allt såg bra ut. Blodtryck och andra värden var helt ok, järnnivån var lite längre än vid inskrivningen men inte så att jag måste börja med järntabletter. Hjärtljuden på pyret var fint, även om barnmorskan hade svårt att få in en bra "bild" av det som hon kallade det. Efter mycket bökande och stökande gav hon upp men konstaterade ändå att allt lät mycket bra. Nu när jag fått med mig mina papper hem kan jag konstatera att jag gått upp 4 kg sedan inskrivning, har ju ingen våg hemma så jag har ingen koll.

Nä nu är det soffan som gäller en stund, varva ned lite innan det är dags att krypa i säng.

Maria: Ska verkligen hålla tummarna för dig imorgon! /Puss

Kram på er alla kottar

Fastnade på bild

Hittade några bilder från helgens bravader på Heartbreak på en vimmelsida.

  
1. Jag och Sofie
2. Syskonen Wassberg, Therese och Fredrik
3. Danne a k a Munkfrisyr och Catrine

Delvis lugn helg

Helgen har varit lugn. Fredrik kom hem redan på onsdag kvällen, eller natt snarare, själv jobbade jag torsdag och fredag men det är ändå skönt att komma hem och han finns där. Lördag blev det däremot utgång. Vi började med att käka middag på Church Street med Danne och hans kusin Sofie. De har ju så vansinnigt god mat där, hörde att de tydligen kommer starta en till restaurang i Gävle och ev att det kommer bli en hel kedja av restauranger. Kommer Church Street till en stad nära dig måste du bara testa det. Maten är otrolig och bara hela besöket är en upplevelse. :) Sheriffen med revlovern i hölstret svassar omkring i lokalen och småpratar med gästerna. En servitris i tidsenliga kläder kommer och kastar ett gäng oskalade jordnötter på bordet medan man funderar på menyn. Skalet av jordnötterna ska dock inte samlas ihop i en prydlig hög på bordet, nej då, det sopar du bara ned på govlet. (Gissa om det går emot ens principer när man är där första gången...) Runt 21-22 tiden på kvällen intar saloonflickorna (servitriserna) bardisken, då är det can can för hela slanten.
För den som är nyfiken www.churchstreetsaloon.se.

Efter Church Street blev det Pitchers, en pub i engelsk stil, lite sport-pub typ. Alla satt i totalt paltkoma efter maten, efter någon timma eller två kom vi fram till att antingen sätter vi stopp för kvällen eller så drar vi igång. Det sist nämnda vann tydligt och alla med möjlighet började beställa in drinkar efter drinkar. Fredrik gick ut hårt 3 st 6:or Fishermans Friends-shots och en starköl, Sofie och Danne beställde också något att dricka. Själv tog jag en alkoholfri drink som var det godaste jag smakat på länge måste jag säga. Tillslut blev det dags att vandra vidare, Heartbreak stod på tur. En vansinnig kö, men det gick rätt fort att komma in ändå. Mycket folk var det i alla fall, sprang tillsist på Tessan och hennes kompis Catrine. Glad i hågen som Tessan va börja hon pussa på magen, hon skulle ju få bli FASTER!!! Fast konstaterade sen att faster lät ju så gammalt, smällar man får ta. ;P

Söndagen var rätt lugn med tanke på att jag hade en sambo som mådde som han förtjänade. Det blev en pizza och film och sen va vi rätt nöjda med helgen.

Tänkte bara lägga upp en liten mag-bild också. Bilden är från v23 men jag är i v25 nu.

Får jag bjuda på muffins?

Fick ett underbart recept på muffins av en på jobbet som jag bara måste få dela med mig av. :)

image89

En olycka händer så lätt

Typiskt va?! Igår när jag skulle fixa lite frukost åt oss såg jag väggklockan hängde väldigt snett då vår nya skafferidörr står och lutar mot den. (Vi håller på att byta ut den gamla dörren.) Skulle i alla fall flytta lite på dörren för att komma åt klockan och räta till den. Tror ni inte att den helt åkt av spiken och enda vägen den valde att ta var ned i golvet. :/ Har varit så nöjd med den, den har verkligen passat in liksom, men nu är den i delar så nu är det bara att hitta en ny klocka.

image85

Sparkad

Glömde ju att skriva att Fredrik nu fått känna sparkar också. :D Så kul att han också får möjligheten att känna av vilket liv den lille/lilla lever ibland.

Kram

Flera på jäsning

Igår va vi på vår första föräldraträff, Fredrik trodde att han skulle bli ensam kille men ack va fel han hade. Det var 6 killar med Fredrik inräknad, totalt hade det blivit 7 par ifall en av tjejernas killar också varit där men han hade inte möjlighet att komma igår. Vi hade gått minst lång tid, hon som gått längst va i v 37 nu, så ett spann på mellan v23 (vi) och då v37. Tror det var 5 st som va minst i v30, så det var många stora magar. :)
Träffen va intressant, barnmorskan som infomerade oss va samma som hon jag går till. :) Hon är ju så himla go och trevlig och duktig på att förklara. 2 timmar varade träffen och vi han väl gå igenom lite i alla fall. Hon berättade lite om olika typer av förlossningsmetoder eftersom många började närma sig. Blev även lite snack om smärtlindring och så fick vi se en förlossningsvideo. Lite kul att se faktiskt. Nästa gång ska vi på förlossningen och BB på Gävle Sjukhus, ska bli spännande.

Nä nu är det sängen som gäller.

Kram

Underbart och stärkande i fjällen

Ja nu har det gått ett tag igen, fattar inte hur man lyckas men dagarna bara springer iväg.


Nu har vi i alla fall varit hemma ett par dagar sedan vi kom hem från vår tripp i fjällvärlden. Eftersom varken jag eller Fredrik åkt den väg upp till Dikanäs tidigare som vi bestämt oss för att ta lånade vi en GPS av Fredrik gamla jobbarkompis. Snacka om smidigt, ibland surrade hon lite väl mycket men annars var den verkligen bra att ha, hade nog inte hittat utan den. Eller jo det hade vi väl men fasen så mycket smidigare ialla fall.


Åkte upp på skärtorsdagen och va väl uppe runt 20 tiden kanske, en sväng förbi mormor för att säga hej till henne + mamma och Roger. Har inte träffat mormor på nästan 2 år så det var jättekul. Där hittade vi även gamm-gubben lillebror. Han hade halkat och sträckt sig i ryggen när han skulle dra igång skotern så han va där för behandlig. I stugan var allt som det skulle i alla fall, mycket snö, precis som det ska vara. :) Efter lite fika och massa surrande med farsan, brorsan och Maggan var det bara att bädda i ordning och sen i säng. De 4 följande dagarna bestod av skoterkörning och vi hade sån vansinnig tur med vädret att det var strålande sol alla dagar. Härligt! 3 av dagarna blev fjällturer och sista dagen åkte vi på Virisen, Fredrik va ju tvungen att få en lite längre körning i alla fall. :)

Fredrik blev glatt överraskad att det var så mycket fjäll, man är ju så van med det själv att det är kul att se någon annan bli så förundrad över det, men jag håller ju med, det är otroligt vackert. Pappa som är uppe tidigt på morgonen lyckades fånga temperaturen vid 06 tiden.... -33 grader, typiskt med utedass. Så det var bara att knipa igen och vänta på mildare tider.

    
1. Burrr, kallt!!! Tillbaka under täcket. (Bilden tagen med mobiltelefon.)
2. Mamma och Roger.
3. Det är tur man är så jävla snygg när man är ute så här, tur man inte är ensam. ;) Jag, morsan, Maggan och gamm-gubben lillebror.
4. Peter och Fredde som "gått ner" sig i snön.
5. Pappa, förste kaffekokare.

   
Några vybilder och tillsist en avslutande påskbild. Brorsan i full skotermundering på bob. :D




RSS 2.0