Fotomodell i 5 sek

Så va första arbetsdagen avklarad och nog känner man sig lite mör. Inte att det varit tungt fysiskt men mycket att ta in. Började dagen med att leka lite fotomodell inför passerkortet så jag kan vandra in på området och en kort info av Sara, en tjej på administration som jag haft mycket kontakt med. Sen blev det säkerhetsutbildning i ca 3 timmar som avslutades med ett prov, satte alla rätt. :D Lunch och sen tillbaka till Sara för ännu mer info och tillsist åkte vi upp till skolan där jag fick vara resten av dagen. Men det har varit lugnt, Maj - som jag kommer jobba med, har visat mig lite nycklar, kopiering, klassernas olika pärmar och liknande, så det blir väl mer att köra igång imorgon kan jag tänka. Dock lite svårt att komma igång med att lära sig intranätet där man kan hitta den mesta informationen eftersom på kansliet där jag och Maj kommer sitta har bara en dator för tillfället, under påsk kommer man bygga om där så det blir mer av en reception men tills dess får vi trängas om den dator som finns. Men det var kul att vara tillbaka på området, bara i matsalen såg jag massor av folk jag kände igen, känns nästan lite som att komma "hem".

Oj allt står bara stilla nu, ska slänga mig i soffan och kika på lite tv innan det är dags att lägga sig.
Sköt om er alla.

Kram

Lite nervis

Nu är det dags för sängen, imorgon är första dagen på nya jobbet. Lite nervöst måste jag väl säga, väckaren kommer ringa tidigt och helt enkelt bara ett nytt jobb och nya rutiner att lära in, men det ska nog gå bra. Ska bli kul att få komma igång och jobba även om det bara rör sig om 3 månader, får i alla fall nya erfarenheter. :)

Nä dags att borsta gaddarna och plåstra om näsan. Kommer med en avläggning om första dagen på jobbet imorgon.

Natti


Fler bajamajor åt folket

Gissa vilken syn jag fick se idag på väg hem?! Kan väl lugnt säga att jag gärna hade undgått att se det men... Va i alla fall på väg hem efter ett besök på affären när jag ser något konstigt i väggrenen. När jag kommer närmare ser jag att det är en karl som sitter på huk med byxorna nerdragna. Det måste ha tryckt på något vansinnigt för honom att han liksom bara planterar sig så där helt synligt. Ser hur han liksom börjar resa sig upp och hela ändalyckten blottas för alla att se, utan att bry sig nå mer drog han upp byxorna och gick sin väg. Hade han bara gått ett par meter till hade han varit i ett skogsbryn eller om han åtminstonde hade vänt ändan från vägen.... Kan väl lugnt säga att jag blev smått chockad, det är ju inte något man ser var dag här i Skutskär. Får väl vara glad att det inträffade vid ett av de två ställen där det är hastighetsbegränsat till 30 km/h och att man inte hade några andra bilar i närheten....tyvärr är det dock vid en skola..... :/ Det är ju nästan så man börjar undra om bajamajor måste finnas utplacerade lite här och var ifall trycket blir för stort.

Se till att gå på toa innan du lämnar hemmet. ;)


Välkommen min bästa vän, näsplåstret

En sväng till Gävle blev det i lördags, Fredrik hittade ett par hörlurar som verkar funka bra och sen blev det lunch på Nian och Subway.

Såg början av Melodifestivalen och det visade sig att jag såg de bidrag som gick direkt vidare och de var helt ok. Tyckte det var kul att Frida gick vidare, låten va verkligen glad så att säga. :) Ska bli spännande att se hur det går för henne i den stora finalen sen.

Har ju tidigare klagat på en väldig nästäppa i och med graviditeten, men efter en himla massa reklam tänkte jag att det kan ju va värt att testa. Åkte till Apoteket och köpte de här Breathe Right plåsten man sett så mycket om på tv, och jag måste säga att de funkar faktiskt. Självklart använder man de bara på natten och det är ju då det är som värst tycker jag eftersom nässpray vill man ju inte ta för mycket av. Men de öppnar upp och det går mycket lättare att andas om nätterna, Fredrik säger han märker knappt av mig nu, tidigare kunde jag visst dra världens största stockar och ibland va väl andningsuppehållen lite väl långa att han tyckte det blev obehagligt. Som sagt jag tycker de funkar, klart man är väl inte snyggast i dem, men herre gud man ska ju bara sova inte på nån galamiddag heller. ;)

Kram

Turist i Uppsala

Va ju en sväng till Uppsala i torsdags och det gick bara fint. Snacka om smidigt att ta tåget, pga dåliga tågtider härifrån fick jag ta bussen till Tierp och sedan tåg till Uppsala, men tar jag tåget direkt härifrån till Uppsala så är jag där på ca 1 timma, nu tog det 1 timma till Tierp och sen ca 40 min till Uppsala. Väl i Uppsala fick jag leka turist, med kartan i högsta hugg letade jag mig fram till Uppsalahälsan som skulle göra drogtestet. Med två blå pinnarstickande ut ur munnen va man säkert skitsnygg.... Sen var det bara att knata tillbaka in till centrum igen och till Adecco för lite informationsmaterial, skriva på anställningsintyg och dyligt. Kikade runt på stan en stund innan tåget till Tierp gick, kanske dags att börja fundera på mammabyxor. Kan väl ha mina jeans fortfarande men det är ju inte direkt skönt efter man suttit en stund, kan ju knäppa upp men det ser väl kanske inte allt för bra ut att sitta på jobbet och börja knäppa upp byxorna efter nån timma.... :S

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Vi ska kanske in till Gävle i dag och kika på nya hörlurar till datorn åt Fredrik, vi får se vad som händer.

Simma lugnt!

En lugn dag

Dagen har varit lugn, inte gjort speciellt mycket, tvättat, städat undan lite, vikt tvätt, suttit med bloggen och spelat lite. En lugn dag helt enkelt. Imorgon blir det väl lite mer, ska på ett drogtest inför anställningen via Adecco vilket innebär att jag måste till Uppsala. Fick en så otroligt taskig tid, 11:30, funkar jättedåligt med tåg från Skutskär till Uppsala till den tiden. Går ett tåg så jag är där strax efter 9 och nästa går 12:42...hade bara varit så skönt att kunna åka härifrån. Men det blir så att jag åker in till Gävle och tar tåget därifrån istället, då har jag ca 1 timma på mig att hitta till Uppsalahälsan som ska ta testet. Sen ska jag knata iväg till Adecco för att få lite papper och info, efter det får vi se vad klockan är om jag passar på att kika i lite butiker eller om det blir tåget direkt hem. Skulle ha behövt ett par nya jeans, känner att det börjar bli lite trångt då jag väl har dem på mig....går ju mest i mjukisar här hemma, men det kan man väl inte göra om man ska börja jobba. :/ Får berätta mer om min utflykt imorgon.

Nattikramar


Liten ändring

Mnja det blev en liten skillnad i alla fall på bloggen i alla fall. Får väl se hur länge det varar, brukar bli så att när man väl börjat peta i hur nåt ska se ut blir man aldrig nöjd. Bloggen kan komma att få prova på flera olika "kostymer" innan jag blir riktigt nöjd. :)

Kram

Det gick vägen :)

Första väckaren ringde 4:45 då var det dags för Fredrik att stiga upp, efter lite bök och stök hörde jag dörren låsas och bilen åka iväg. 6:15 var det dags för nästa väckare, nu var det min tur att stiga upp. Skulle va på en intervju/presentation för det här jobbet på skolan i Forsmark kl 8 så det var bara att pallra sig upp. Men det gick väl rätt bra måste jag säga, vet inte om jag egentligen vill kalla det en intervju eftersom det var mest rektorn och den ordinarie kanslisten som pratade, berättade om vilka arbetsuppgifter man kunde stöta på under en dag och så där. Skolexpeditionen låg i ett jättemysigt typ K-märkt hus i Forsmarks bruk, så det var stora fönster och högt i tak men charmiga trappor och andra detaljer. Fick en visning av skolan och sen var det inte mycket mer med det. Jag och Sara, en av tjejerna som jag träffade på min första intervju i Forsmark, åkte tillbaka ner till kraftverket och sa hej då. Nån timma efter jag kommit hem ringde hon från Adecco som jag varit i kontakt med och meddelade att de ville ha mig och att jag börjar på tisdag nästa vecka. :) Även om det bara blir för 3 månader så känns det kul, ser det som ett ypperligt tillfälle att få nya erfarenheter och kunskaper som jag kan lägga till på mitt CV till nästa gång jag ska söka jobb.

Annars har det varit en lugn dag idag, går i tankar om att förändra utseendet på bloggen. Får väl se om jag lyckas med något imorgon eller så.

Vill bara skicka ut två stora grattis också!
Den ena går till min kompis Jenny i Österbybruk som fått ett nytt jobb och nu slipper pendla till Uppsala utan får knata på på hemmaplan istället. Grattis gumman! <3
Den andra går till Danne som fyller 29 år idag. Bubbelboy ftw! Grattis vännen! <3

Nu är det sängen som gäller och slutet av "Van the Man".

Nattikramar

Helgen i korthet

Ja vad har vi haft för oss i helgen? Inte speciellt mycket.

Alla hjärtans dag var lung, trodde dock att nån snott bilen... Fick lite panik men sen slog det mig att Fredrik hade med sig ena bilnyckeln och det måste varit han som tagit den när han kom hem. Efter ett tag visade det sig att jag hade haft rätt, han hade va så gullig och åkt för bli blomsterbutiken och köpt blommor. :)
Vi passade även på att kika över till Tessan för att kika på hennes nya tuttar, väl gömda under bandage dock men visst fanns de där. Men oj så ont det måste ha gjort.

I går blev det melodifestival i alla fall och den här gången hade jag ljud också. :) Tycker väl delvis att rätt låtar gick vidare. Olas låt hade jag kunnat vara utan och istället ta Alexanders låt till andra chansen, men jag tycker det var bra att Carola inte gick vidare direkt utan får smaka på andra chansen. Rongerdal brödernas låt var en sån låt som jag kan tänka mig skulle kunna vinna hela skiten så jag håller väl lite på dem, tycker ju att låten va bra dessutom.

Ska föresten på en andra intervju för jobbet i Forsmark imorgon. Nu är det någon på skolan som jag ska träffa, mycket om och men för ett jobb på 3 mån...

Kram

Ny säsong och en svår nöt

En ny säsong av Grey's Anatomy började ikväll, har verkligen fastnat för den serien. Ser nu både de nya avsnitten men även de som går varje dag där runt 17:30 tiden för att komma igen och se alla avsnitten. Blir spännande att se om Derek och Meredith ska få ihop det igen, kommer Derek guppa lillasyster-Grey, kommer George lämna sin fru för Izzie och har verkligen Cristina och Alex odlat hjärtan? Frågorna är många och förhoppningsvis får vi svar.

Pratade med kvinnan från Adecco idag, tydligen ska tjejerna som jag va på intervju hos prata med människorna på Forsmarks skola när en presentation för dem kan passa. Detta innebär att jag måste på ännu en intervju för det där jobbet, många svängar för 3 månaders jobb. Men man får väl se det som övning på anställningsintervjuer istället. Fick i alla fall veta att man jobbar 4 dagar i veckan och det verkar som den lediga dagen är måndagar....typiskt med tanke på att Fredrik är ledig fredagar. Men det kan ju vara skönt att få en ledig dag för sig själv också. Fast på frågan när man skulle börja hade hon inge svar. :/ Måste säga att jag tyckte hon var lite väl lite förberedd. Ställde ett par frågor som hon inte alls hade nån aning om, där ibland när man skulle börja och vilka arbetstider som gällde. Man skulle ju tycka att hon borde tagit reda på det när hon träffade dem igår, fattar ju vem som helst att sånna grejer vill man ju veta. Nåja, det visar väl sig.

Köpte en påse cashewnötter när jag var på affären idag. Blev bara så full i skratt när jag läste på etiketten, där står det; "Ingredienser: Cashewnötter, jordnötsolja, salt. Kan innehålla spår av jordnötter, mandel och nötter." Tja vore det inte nötter i en påse med nötter så vet jag inte vad som är en nöt. Men det är ju bra att de talar klarspråk.

Kram


En "vanlig" tisdag

Va in på Kontorspoolen idag, åkte in med 11.20 bussen så jag skulle hinna käka lunch med Emelie och Madde. En rätt lugn dag, fast på något sätt ändå körig, liksom svårt att sätta fingret på vad som orsakade det hela, men så är det ju ibland.

Therese, Fredriks storasyster, låg under kniven idag. Nya tuttar kommer hon komma hem med imorgon. Ska verkligen bli spännande att se hur de blev, hoppas bara att hon blir nöjd i alla fall. Kan tänka mig att hon kommer ha ont, men vill man va fin får man lida pin.

Som jag skrev i gårdagens inlägg så va jag på intervju i Forsmark igår och på eftermiddagen idag ringde Anette från Adecco, hon jag träffade för någon vecka sedan. Hon hade träffat tjejerna i Forsmark idag och ville erbjuda med tjänsten på skolan, tydligen var det bara 80% men jag är ändå glad för det. Ger ju ändå mer än min a-kassa och det är huvudsaken. Ska sätta mig och kolla lite hur det går med bussar och så där nu, jag vet ju visserligen inte vilka tider det gäller eftersom jag inte pratat med Anette själv utan hon lämnade bara ett meddelande på mobilsvar. Får ringa och prata med henne imorgon för att få lite mer info. :)

Kram

Intervju i Forsmark

Har varit på intervju idag, ett jobb i Forsmark via Adecco. Eller själv tjänsten var inte helt klar ännu, utan de hade två de visste av nu varav båda va på 3 månader, men sen hade de fått hintar om 2 tjänster till. Den ena av de två som va på 3 månader va som kanslist på skolan, tyckte det lät riktigt intressant så vi får väl se. Vad det än blir av det hela, kanske inget alls så är det kul att få komma på intervju i alla fall. Tror man behöver få komma iväg på intervjuer lite då och då för att kunna sälja sig själv på bästa sätt. Så nu är det väl bara att vänta antar jag.

Kram


Cloverfield, mnja

Har just kommit hem från bion, vi va och såg "Cloverfield" med Danne. Kan väl säga att filmen i sig var helt ok, men jag fullkomligt hatar hur den var filmad....med en handkamera av en av rollmedlemmarna. Så det var nu skakigt och hoppigt ut av dess like. Men om vi säger att den varit filmad ur vanligt perspektiv så hade filmen varit riktigt bra, sen hade de väl kunnat fortsatt med sin "dokumentär" eller vad man nu ska kalla det under filmens gång. Hade högre förhoppningar om filmen som lite besviken blev jag, men man kan ju inte bli nöjd jämt.

Kram

Bild, men inge ljud

Ja igår var det ju dags för melodifestivalen igen. Hade ju tänkt se det men gissa om jag blev dragen vid näsan, zappade fram ettan och väntade med spänning.... Men tji fick jag, bild fanns....men inget ljud. :( Inte för att jag är nån schlagerfantast, men jag tycker ändå det kan vara rätt underhållande att sitta och kika på, om inte annat för att döma ut låtarna. Men det blev ingen melodifestival på Östra Vägen 48 igår, får väl vänta på en repris och hoppas på att ljudet funkar då.

Kram


Bland gardiner och semlor

Det blev en tur till Dollarstore idag, hade lite tråkigt och satt och kika i ett reklamblad och hittade ett par fina gardiner, så ett tu tre satt jag i bilen och iväg bar det. Dollarstore är dock en FARLIG butik är gå och strosa i, man hittar alldeles för mycket grejer man vill ha eller kan tänka sig behöva en vacker dag. Men jag är mycket nöjd över mitt fynd och det faktum att jag faktiskt höll mig till det jag hade tänkt att köpa. Det blev 3 par gardiner och 4 förpackningar panelvagnar...osså en snöspade, allt till det otroliga priset 280kr. Visst är det helt underbart!!! Gardinerna, som va 2-pack, kostade 50kr och en förpackning panelvagn 20kr... man börjar ju fundera om man dött och hamnat i himlen.

 
1. De nya gardinerna i vardagsrummet.
2. De gardiner som var anledningen att jag åkte dit, tror de kommer åka upp i köket.

Det blev även en sväng in på ICA Kvantum som ligger mittemot Dollarstore, fettisdag som det är så måste man ju få sig en liten semla. Så efter mycket bök och stök med gardinerna i vardagsrummet, unnade jag mig en semla och en kopp te.


Mums! :)

Medan jag va ut en sväng med sopor och sopade bron ringde kvinnan från Adecco som jag pratade med här i förra veckan. Hon lämnade ett meddelande om att de i Forsmark ville träffa mig angående en administratörstjänst, ska ringa henne imorgon och höra lite mer så får vi väl se vad som händer.

Kram

När du hör plinget är det bara att ta ur ugnen

För någon vecka sedan när jag stod och fixade med middagen fick jag besök av ett skelett och en teenage mutant ninja turtle dvs Fredrik syskonbarn Kevin och hans kompis Adam. Fredrik hade lagt sig för att vila så jag stod och pratade med dem en stund i hallen. Adam verkar kunna det där med att snacka, det var allt i från raketer och fyrverkerier till fyllgubbar. Efter en stund ser jag Kevin börja skruva på sig och vill gå, och plötsligt säger han "Hej då!", då Adam tvärt avbryter sin historia om fyllgubbar och frågar "Har du en bebis i magen?". Jag svarar naturligtvis ja varpå nästa fråga snabbt kommer från Adam....."När får du ta ut den då?" Försöker hålla god min utan att fnissa och förklarar när det är dags. Kan inte annat än skratta för mig själv när pojkarna gått, kändes verkligen som om jag va en ugn och väntade på att en paj skulle bli klar. :)


I så fall vill jag va en sån här. ;)

Sugen på...

Hittills kan jag inte påstå att jag haft något sug efter något speciellt. Jag menar man har ju hört om folk när de varit gravida som haft sug efter helt otänkbara saker som man annars inte skulle titta två gånger efter. Men nu....nu har det nog infunnit sig. Surt... I form av citron eller blodapelsin. Började i torsdags tror jag, Danne kom hit och vi beställde mat, tog en tonfisksallad där citron fanns med. Efter dessa två "sötingar" snabbt blev uppätna kunde jag i stort sett inte tänka på annat än mer citron. Hade av någon underlig annledning köpt hem citron någon dag tidigare, så det blev först två skivor citron till och lite senare på kvällen två till. Bara tanken på citron får det att vattnas i munnen. Men nu har även blodapelsin letat sig in på topp 5 listan. Vi va på ICA Maxi och handlade igår där en tjej stod och bjöd på dessa läckerheter. Köpte hem en påse och det har väl blivit en och annan. :) Fast jag är glad att det är det jag är sugen på, hade väl varit värre om det varit godis eller murbruk. Man vill ju inte sluta som en strandad val eller ses smyga omkring grannens knut i morgonrock slickande på fasaden. ;)

Kram

RSS 2.0