Mag-uppdatering

Jo va ju förresten till barnmorskan i onsdags.
Hjärtljud och mitt blodtryck såg jättebra ut, krabaten rymde för att som vanligt gömma sig när hon skulle lyssna och känna på läget. Hon hade dock svårt att känna hur den ligger, hon tror att den fortfarande ligger med huvudet nedåt men kunde inte säga helt säkert. Och då det kommer till måttet så var det samma som förra mätning, har därför bokat in ett nytt ultraljud för tillväxtkontroll, eftersom barnmorskan nu är ledig i 3 v och det då är semesterstängt här i Skutskär så tyckte hon det skulle dröja för länge med att vänta till nästa träff. Såg nu blir det ett ultraljud den 30/6...om jag inte kan få komma tidigare i Skellefteå. Åker nämligen upp dit på söndagnatt, så vi håller tummarna lite att de inte är så kinkiga med att det är olika landsting osv och att jag får en tidigare tid hos dem.

Då återstår bara den stora frågan, ska vi ta reda på om det är en flicka eller pojke...?

Kram

Midsommar med en nypa regn

Glad midsommar alla! Hoppas ni hade en trevlig midsommar och att det inte gick allt för vilt till.

Vi åkte till Orbaden, ett litet ställe utanför Bollnäs där Fredriks kompis Putte och hans tjej Jenny arrangerat en fest. Allt som allt så var vi runt 20 pers skulle jag tro. Det blev lite krocket, de som var där från början hade fått bevittna en ca 1 timma lång diskussion ang krocketspelet och banan, regler och dyligt. Fredde gick in i Puttes lag medan jag och Jenny, satt och hejade på och diskuterade graviditeter, hon väntar också, en liten pojke i november. Krockettävlingen fick avbrytas då en rejäl regnskur svepte in över stället.


Putte redo för krocket.

Annars tillbringade vi mest kvällen med att käka grillat, snacks och massa god frukt. Några fick ut på jakt efter en lite väl för överförfriskad kille som skulle springa hem hela tiden. Efter andra rymmningen kom Putte på den briljanta iden att han skulle tejpa fast killen. In efter bredtejp och sedan tejpades killens ben fast i en bänk.....fast han kom ju lös lika fort. :/ Vi hade först tänkt sova över där men valde att åka hem där runt 22 tiden, inget går ju upp emot att få lägga sig i sin egen säng. Så det blev rätt lugn midsommar. :)

Tidigare i veckan tog jag mig en tripp till Dollarstor, man kan ju bara älska den butiken. :) Massor med prylar till bra priser, I'm in heaven!! Köpte mig en bordsfläkt eftersom vi har det så varmt på övervåningen är det skönt att kunna flytta den mellan de olika rummen. Hittade lite annat smått och gott också men blev änd mest nöjd med de nya bordstabletterna och dessert-portionsformarna jag köpte.


Turkost har börjat bli en favoritfärg har jag insett. :)

Kram

Blixtar och dunder

....magiska under....
Ja här har det blixtrat och åskat av dess like idag, men för en själv som tycker sånt är mysigt var det bara härligt. Strömmen sprang iväg 20-30 min, mitt när jag höll på att baka en sockerkaka. :/ Fast det var bara att ge det lite tid, sitta och mysa i åskvädret och vänta tills strömmen kom tillbaka och då börja med nya friska tag.


Myyyyssss

Annars så började Fredrik jobba på sitt nya jobb idag, han ska vara på något läkemedelsföretag och svetsa massa rör. Tydligen fanns det hur mycket som helst för honom att göra så vi får väl se hur länge han kan bli kvar där.

Nu är det dags för film, "The Librarian" tror jag den hette.

Kram

Fallets dag

Har varit en lugn och skön dag idag med. Det var Fallets Dag i Älvkarleby idag så vi åkte dit för att kika lite på vattenpåsläppet och bara allmänt på stället. Missade det förra året, så nu tänkte vi göra slag i saken. Måste ju säga att det var rätt mycket folk där och det kom bara fler och fler. Fast vi hade ändå väldig tur med parkeringsplats, det fanns ju vakter som pekade ut vars man ställa sig så det gjorde ju det hela bra mycket smidigare.


Vi hann precis fram till fallet innan de öppnade luckorna, vilka mängder som kom! Tror de sa i högtalarna att med det tryck de släppte ut så kunde de försörja 60 hushåll med el i 30 minuter, och det är väl inte så illa pinkat.


  
Några bilder på vattenmassorna som forsade fram och en ensam liten björk som funnit sin plats mitt i fallet.

Ett par regndroppar föll medan vi tittade på vattensläppet men mycket mer blev det inte, utan sedan sprack molnen upp och solen sken så varmt och skönt. Kikade lite bland marknadsstånden, hittade ett stånd med massa väskor!!!!! Fyndade en väska som jag är väldigt nöjd med.


"Alla väskor 100kr stycket, vilken som helst!" - försäljaren lät mer som en trasig skiva där han gick och plockade bland alla väskor.


Osså en bild av vår hägg (???) / syren (???) vet inte vad det är på baksidan. Aftonsolen ligger på, tyckte kortet blev lite småläckert. :)


Bara slöat

Idag kan jag väl lugnt säga att man inte gjort något produktivt, tja det skulle väl vara att tvätta Freddes arbetskläder då. Men annars har vi inte gjort någonting! Vädret har inte varit på topp, regnat och i övrigt bara tråkiga moln....man blir ju inte så inspirerad att hitta på något där det är sånt här väder.
Just nu har vi en pizza i ugnen, det har börjat lukta så där härligt gott som att den snart är klar. *yummy*

"Pizza time!"

Han e stor, han e grön aka Hulken!

Det blev bio i afton tillsammans med Danne. "The Incredible Hulk" stod på menyn ikväll. Den var helt ok, med tanke på hur den slutade så blir det spännande att se vilken nästa "Marvel"-film kommer bli.


"Grrrrr"

Vart tog solen vägen?

Tja vad har hänt sen sist?! Det otroligt härliga vädret har försvunnit tyvärr, visst kan det väl vara rätt skönt ute i alla fall men det är ju långt från den värmen man hunnit vant sig med.

Nu har vi fått upp spegelväggen i hallen samt satt lister, två lister saknas fortfarande + lite vit färg så när det infunnit sig kommer bilder. :)

Va och kikade på Kevin när han körde cross här för någon dag sedan. Måste ju säga att vissa var jätteduktiga, orädda kan man lugnt säga.

Kevin sverige-målad gör sig redo för att köra lite cross. Hans mamma Tessan i bakgrunden försöker få igång motorcykeln.
Kevin sverige-målad, gör sig redo. Hans mamma Tessan i bakgrunden försöker få igång crossen.


Magen i v 33.

Kram

Äntligen går det att logga in

Så nu har bloggen äntligen flyttats till sitt nya ställe och jag kan lägga upp en uppdatering.

I torsdags va vi på ett nytt besök hos vår underbara barnmorska Helen.

Symfys-fundus mått = 29
Järnvärde = 127
Blodtryck = 114/73
Fosterljud = 134

Känns verkligen skillnad att järnvärdet gått upp, mycket piggare och Fredrik säger att han även märkt skillnad. Bra att det funkar liksom. Huvudet är fortfarande neråt och rörligt.

Annars så är allt bara fint, varmt!! Nog har det blivit sommar alltid, vi har hunnit varit ut en sväng med båten då Fredrik passade på att ta sig årets första dopp.

Igår blev det en tripp till IKEA i Valbo för att köpa lite smått och gott. Det blev speglar till vår kommande spegelvägg i hallen, handtag till den nya skafferidörren, plastlådor, servetter, pidestal, bonsai-träd, hålslev. Efter vi konkat ut allt från IKEA blev det Coop, där hittade vi två solstolar, två t-shirts till Fredrik, kylväska och lite annat gott.

Nä kanske det är dags ut i värmen nu, ingen direkt sol idag men det är varmt ändå. =)

Puss

AF :/

Ja så var man arbetslös igen, vi va båda på AF igår för att skriva in oss. Gick rätt smidigt och snabbt måste jag säga, skönt! Nu har vi bara en träff på onsdag nästa vecka som väntar....fast jag skulle väl tro att jag får gå själv på den. Fredrik har redan ett jobb på gång, kommer mest troligt att gå tillbaka till Forsmark vilken dag som helst nu. Tror nästan han egentligen redan skulle ha börjat om det inte varit så att hans "Heta arbeten"-kurs eller licens eller vad man nu kallar det, hade gått ut. Men idag är han på kurs för att förnya den så sen är det väl bara att vänta.

Men i alla fall så var min sista dag på Forsmarks skola i lördags då det var skolavslutning. Hade egentligen min sista dag på fredagen men vi förlängde det en dag så jag kunde vara med på avslutningen ifall det skulle vara så att det blev nåt strul med betygen, enligt Maj så kunde det bli så.
Fredagen fick vi jobba över lite för att bli klara med alla slutbetyg, eller själva packandet av betygen. Men vi va ritkigt snabba så vi han faktiskt med att se när eleverna anlände till herrgården för studentbalen. Alla var så otroligt fina! Lördagen gick väldigt smidigt, inte så mycket jobb med betyg så det var bra, det var bara några elever som påpekade lite om deras betyg men på det stora hela så var det lugnt.

Fick även en jättefin bukett av alla arbetskamrater på skolan när jag slutade. Har trivts så otroligt bra, kan bara hålla tummarna att chansen kan finnas att man får komma tillbaka sen när det är dags. :)


Buketten jag fick av alla lärare på skolan då jag slutade.

Kram

RSS 2.0