Uff vilket busväder

Tala om att vi har ett busväder här! Som jag skrev i förra inlägget så har det snöat och blåst sedan i lördags, måste ju säga att det är härligt att vintern kommer ändå. =) Har faktiskt saknat snön så igår när Neo var hos farmor och farfar, Fredrik va ute och lekte "Hitta sladden" med Jimmy så passade jag på att skotta snö. Passade på att ta hos oss, vår parkering och hos Tessan, det var så skönt ute så då var det bara att passa på.

Imorse när vi steg upp hade det nu drivit snö nå vansinnigt, de hade ju utfärdat orkanvarning under natten så då är det väl inte så konstigt att snön förflyttat sig som den gjorde. När Fredrik skulle iväg till sin mamma för att hjälpa henne skotta snö kunde han inte gå efter den gångväg som är precis mitt emot vår entre och mot vår parkering, där var det drivor runt metern höga. Meeen man ska inte klaga vi kunde ju ha blivit fast med bara massa slask istället....

 
1. Tja vad ska man säga, "Vem vinner?" kanske.
2. "Hjälp vi är insnöade!" ;)

Snön den yr

Oj vilket väder det har varit, imorse när jag steg upp hade vintern helt plötsligt beslutat sig för att knacka på. Från nästan ingen snö till bra mycket, traktorn har till och med varit här och skottat. Men det är bra, längtar efter vinter och snö, så mysigt så. Fredrik hade dock hört att det skulle bli orkan imorgon så vi får väl se hur mysighets-faktorn är då, bara inte all snö försvinner.

Nu med snön som kommit så måste jag ju säga att lite julkänsla har börjat infinna sig, nästa helg är det dags för 1:a advent så till veckan blir det väl att byta lite gardiner och sätta upp nån stjärna och någon ljusstake. Myyyysss!!!

Annars har det varit lugnt, mamma kom och hälsade på förra helgen, passade sig så bra att hon va ledig fredag, lördag, söndag och började jobba kl 16 i måndags. Så hon kom med nattbussen hit på fredagmorgon så Fredrik va och hämtade henne i Gävle Bro kl 6:10 och hon åkte sen på söndagen kl 20:10 från samma ställe så man kan säga att det blev 3 hela dagar. =) Smidigt med nattbuss faktiskt, eller att resa nattetid överhuvudtaget, man kanske inte sover bäst men det hinner ändå försvinna ett par timmar de stunder man sover.

Nä nu är det natti tror jag.

Den blåa loggan

Som ett brev på posten dök det upp, bokstavligt talat... Ett vitt kuvert från den instans man fruktar mest, Arbetsförmedligen. Det var inte adresserat till mig men bara åsynen av Arbetsförmedligens blåa logga får  en att darra som ett asplöv. Med fingrar som knappt löd öppnades kuvertet..., en anvisning om att söka jobb i Falun för Fredrik. Den här gången innehöll även kuvertet ett dokument där man skulle intyga att jobbet blivit sökt eller varför man inte sökt jobbet.

AF sätter skräck i landets alla människor är arbetslösa, självklart är det lätt för den som har jobb att avfärda de regler som gäller för oss arbetslösa stackare. Att från dag 1 söka i hela landet och bli tvingade att dra upp de rötter som rotat sig för att flytta, tidigare hade man lite dispens då man har barn under en viss ålder, men nu är det slopat, ned stoppat i papperskorgen som en gammal näsduk. Självklart finns det de som utnyttjar reglerna AF satt och rider på vågor utan att göra något för självklart ska reglerna skärpas för att sopa undan dessa lösdrivare. Men de som verkligen jobbar för att skaffa sig ett jobb, borde väl ändå få en ärlig chans. Personligen förstår jag inte AF's tankesätt. Sök jobb i hela landet -  ok det går jag med på. Flytta dit du får jobbet - ok till viss del. Om du är singel eller att båda är arbetslösa, fine, men om ens partner har ett fast jobb då? Är tanken att denne ska säga upp sig för att den andre nu fått jobb och måste flytta för att ta det? Då är man ju sen tillbaka på ruta 1, skillnaden är väl bara att arbetslöshetsstatistiken i den kommun där partner 1 stod som arbetssökande har sjunkigt med 1 arbetslös men statistiken i den "nya" kommunen ökat med 1 pga den nyinflyttade partner 2 är arbetslös pga partner 1 fått jobb. Och samma gäller ju då för partner 2, sök jobb i hela landet och flytta där du får jobb. Allt går i en ond cirkel. Annars är väl tanken veckopendling, men skulle man tjäna på det? Det handlar ju om två boenden i så fall och själva tanken med ett jobb är ju till viss del att den ekonomiskasituationen ska förbättras. Nä usch orkar inte tänka på sånt, fast det är klart visst oroar man sig.


Stackare

Tycker så synd om Fredrik, han har ju spräckt trumhinnan i ena örat, som jag skrivit om tidigare och den här veckan har varit full med jobb för hans del. Han och några killar till har blivit inkallade till en fabrik här i närheten för ett jobb och som vanligt ska jobbet vara klart "igår" typ. Igår och idag har han fått jobba över ett antal timmar, så idag var det sängen som gällde direkt han kom hem. Känner verkligen med honom då jobbet verkar vara en pina men även med tanke på att han inte hunnit träffa grabben något de senaste dagarna, han har ju sovit när Fredrik kommit hem. Men som tur är stundar helg bakom dörren och då finns tid för mys med lill-killen.

Äntligen

Nu äntligen har en ny design infunnit sig på ovanstående adress. Vill skicka en stor kram till MimmisDesign som hjälpt mig.

Huu...

Fy det blåste och vräkte ner regn hela dagen igår, det var först framåt kvällen som det började lugna sig något. Kan väl säga att det var inte så lockande att gå ut så jag hade inget emot att vara inne. =)

Fredrik däremot var tvungen att pallra sig ut i blåsten. Han har haft ont i halsen sedan söndagen förra veckan och de senaste dagarna har det bara blivit värre, han har varit tvungen att gå upp mitt i natten för att göra sig lite varmt te att dricka så nu fick han lov att åka till vårdcentralen. De tog bara något skrapprov från halsen och skickade hem honom med ordinationen ipren. ...som vanligt så. Typiskt var bara att någon timma efter han kommit hem började han känna av ena örat, började bara göra mer och mer ont. Och så när vi satt och såg en film på kvällen säger han, "nu sprack den". Det var trumhinnan som sprack och han kände hur det började rinna lite ur örat, trycket blev mindre men han hade fortfarande lika ont. =(
Idag har han varit och träffat en läkare, de kunde tydligt se att trumhinnan spruckit så nu har han fått penicillin som han ska äta. Så jag hoppas han blir bättre snart och slipper ha ont.

Nä nu ska jag surfa vidare.

RSS 2.0