Fallets dag

Har varit en lugn och skön dag idag med. Det var Fallets Dag i Älvkarleby idag så vi åkte dit för att kika lite på vattenpåsläppet och bara allmänt på stället. Missade det förra året, så nu tänkte vi göra slag i saken. Måste ju säga att det var rätt mycket folk där och det kom bara fler och fler. Fast vi hade ändå väldig tur med parkeringsplats, det fanns ju vakter som pekade ut vars man ställa sig så det gjorde ju det hela bra mycket smidigare.


Vi hann precis fram till fallet innan de öppnade luckorna, vilka mängder som kom! Tror de sa i högtalarna att med det tryck de släppte ut så kunde de försörja 60 hushåll med el i 30 minuter, och det är väl inte så illa pinkat.


  
Några bilder på vattenmassorna som forsade fram och en ensam liten björk som funnit sin plats mitt i fallet.

Ett par regndroppar föll medan vi tittade på vattensläppet men mycket mer blev det inte, utan sedan sprack molnen upp och solen sken så varmt och skönt. Kikade lite bland marknadsstånden, hittade ett stånd med massa väskor!!!!! Fyndade en väska som jag är väldigt nöjd med.


"Alla väskor 100kr stycket, vilken som helst!" - försäljaren lät mer som en trasig skiva där han gick och plockade bland alla väskor.


Osså en bild av vår hägg (???) / syren (???) vet inte vad det är på baksidan. Aftonsolen ligger på, tyckte kortet blev lite småläckert. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback