Den blåa loggan

Som ett brev på posten dök det upp, bokstavligt talat... Ett vitt kuvert från den instans man fruktar mest, Arbetsförmedligen. Det var inte adresserat till mig men bara åsynen av Arbetsförmedligens blåa logga får  en att darra som ett asplöv. Med fingrar som knappt löd öppnades kuvertet..., en anvisning om att söka jobb i Falun för Fredrik. Den här gången innehöll även kuvertet ett dokument där man skulle intyga att jobbet blivit sökt eller varför man inte sökt jobbet.

AF sätter skräck i landets alla människor är arbetslösa, självklart är det lätt för den som har jobb att avfärda de regler som gäller för oss arbetslösa stackare. Att från dag 1 söka i hela landet och bli tvingade att dra upp de rötter som rotat sig för att flytta, tidigare hade man lite dispens då man har barn under en viss ålder, men nu är det slopat, ned stoppat i papperskorgen som en gammal näsduk. Självklart finns det de som utnyttjar reglerna AF satt och rider på vågor utan att göra något för självklart ska reglerna skärpas för att sopa undan dessa lösdrivare. Men de som verkligen jobbar för att skaffa sig ett jobb, borde väl ändå få en ärlig chans. Personligen förstår jag inte AF's tankesätt. Sök jobb i hela landet -  ok det går jag med på. Flytta dit du får jobbet - ok till viss del. Om du är singel eller att båda är arbetslösa, fine, men om ens partner har ett fast jobb då? Är tanken att denne ska säga upp sig för att den andre nu fått jobb och måste flytta för att ta det? Då är man ju sen tillbaka på ruta 1, skillnaden är väl bara att arbetslöshetsstatistiken i den kommun där partner 1 stod som arbetssökande har sjunkigt med 1 arbetslös men statistiken i den "nya" kommunen ökat med 1 pga den nyinflyttade partner 2 är arbetslös pga partner 1 fått jobb. Och samma gäller ju då för partner 2, sök jobb i hela landet och flytta där du får jobb. Allt går i en ond cirkel. Annars är väl tanken veckopendling, men skulle man tjäna på det? Det handlar ju om två boenden i så fall och själva tanken med ett jobb är ju till viss del att den ekonomiskasituationen ska förbättras. Nä usch orkar inte tänka på sånt, fast det är klart visst oroar man sig.


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilken snygg blogg du har!

Ha en trevlig söndag!

2008-11-09 @ 09:03:21
URL: http://junitjejen.se
Postat av: elise:)

hej! :) ville bara tipsa om mitt senaste blogginlägg, yankeecandle.se - en webbshop du säkert hade tyckt om :) lite vardagslyx!

2008-11-13 @ 00:09:16
URL: http://elisemansson.blogg.se/
Postat av: venus

det enda som kan konstateras är att arbetsförmedlingens system är katstrof.

2008-11-13 @ 19:36:48
URL: http://planetenvenus.blogg.se/
Postat av: Vera ♥

Vilken blogg föredrar du av Kenzas, Blondinbellas eller Kissies =)???

2008-11-14 @ 21:12:31
URL: http://bergstrooms.blogg.se/
Postat av: Moni

fin blogg... var gärna med o täva i min blogg, du har chansen att vinna nagellack från depend. kramizz

2008-11-21 @ 19:15:30
URL: http://monkann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback